Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETRINJA Brojne manifestacije bile su slabo posjećene

Mladi često prigovaraju, pa iznenada iznevjere

10.12.2008.
u 17:03

PETRINJA - U manifestaciji Tjedan mladih Petrinje, koju je organizirao Klub mladih Udruge Iks, rekli su sami organizatori, sudjelovalo je malo mladih.

Zašto su mladi inertni
- Naši vršnjaci su inertni, prigovaraju kako nema sadržaja, a kada nešto organiziramo, nema ih. Kažu da će doći, ali ne dođu. Ne znam zašto nisu aktivniji. Ili im se ne da doći, ili im nije dovoljno zanimljivo, ili ne znaju što smo pripremili - kaže Jelena Manojlović, iz skupine organizatora programa.

Ta višednevna i raznovrsna manifestacija održava se na nekoliko lokalcija u Petrinji.

Svatko je mogao birati program po želji, sudjelovati u onome što ga zanima. Samostalni koncert održao je osebujni kantautor trubadur Ante Perković, u prostorijama Udruge IKS radionicu oslikavanja svile vodila je Edit Posavec-Kolić, u diskoteci Esterium mlade je zabavljala zagrebačka skupina Zgrivas, a u predvorju Hrvatskog doma vlastite fotografije predstavili su Goranka Priljeva, Marija Koruga, Milana Opalić, Jelena Manojlović, Marija Ćorić, Marko Balen, Dora Stipaničić i Igor Jurilj.

Čelnici nisu razočarali
Fotografije su izložili i na panoima postavljenima u glazbenom paviljonu, u gradskom parku.

U tome otvorenom prostoru organizirana je u subotu prije podne tribina “Kava s (do)gradonačelnikom”. Odazvala su se sva trojica čelnika Petrinje, gradonačelnik dr. Miroslav Gregurinčić i njegovi zamjenici dr. Krešo Kovačićek i Darinko Dumbović. Odgovarali su na pitanja mladih, najčešće o Vijeću za mlade, problemu grijanju na Sajmištu, gradskoj rasvjeti, nasipu uz Petrinjčicu, autobusnom kolodvoru, gradskim prometnicama, prostorijama za udruge i drugim problemima.

- Oduševila sam se viđenim i doživljenim. Mladi su se jako dobro angažirali i organizirali. Ovo je nova skupina članova Kluba mladih u Iksu, lijepi, poletni, kreativni. Super, mene su oduševili - zadovoljstvo je izrekla predsjednica Iksa, Palma Miličević.

Želite prijaviti greške?