Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.12.2013. u 14:00

Da nije ukinuo Temu dana, HTV je priču o Pelješkom mostu mogao razvaljivati dok konkurencija tek vrti špicu svog dnevnika.

Očito je da 21. stoljeće još nije stiglo u Hrvatsku, a nema ni Branimira Bilića koji ga je tako vehementno zazivao u svakoj emisiji koju je vodio, pa tako i u Temi dana. S Bilićem ili bez njega, ali gašenje Teme dana bilo je pogreška. Vidjelo se to i sinoć u središnjem dnevniku. Da nije olako ukinuta, ministar Hajdaš Dončić mogao je, umjesto tek u sredini dnevnika, o Pelješkom mostu i francuskom koncesionaru Zračne luke Zagreb govoriti pola sata prije, točno u vrijeme kad počinje dnevnik Nove TV, prisavske ljute konkurencije, koji je već tradicionalno najgledaniji.

Urednica Sanja Mikleušević Pavić napravila je ipak dobar potez pozvavši ministra u dnevnik, jer su i informacija o tome da su se strani konzultanti odlučili za Pelješki most kao najbolje rješenje povezivanja hrvatskog juga i objava ugovora koji je vlada potpisala s Francuzima dobre vijesti, kakvih je javnost gladna. Mikleušević Pavić nervozno je prekidala pomalo blijedog ministra, propitujući ga kao da baš i ne vjeruje u njegove najave, očito trudeći se prenijeti raspoloženje javnosti iznervirane neuspjesima vlade. U stilu, ne vjeruj vladi ni kad darove nosi. Hajdaš Dončić izbjegavao je teške riječi i svađalački ton u srazu s nabrijanom urednicom. Na njegovom mjestu premijer sigurno ne on bi odolio izazovu da novinarku, a i javnost poduči o investicijama ili nekoj drugoj velikoj temi. Ovako je ispalo da je ministar očitao lekciju vlastitom šefu, premda ni Zagorec nije ostao hladan k'o špricer jer je svima koji ga prozivaju za loš ugovor ili rasprodaju zemlje poručio da su lažni propovjednici. Daj Bože da jesu.

PLUS

Za Gacko polje čuli smo kad ga je premostila autocesta, ali trebalo je dočekati Knjazov serijal "I to je Hrvatska" da vidimo 3. najdulju ponornicu na svijetu.

MINUS

Urednici HTV-a, ali i Nove gurnuli su 14. godišnjicu Tuđmanove smrti prema kraju dnevnika ne prepoznavši da je stiglo vrijeme za valorizaciju njegovih zasluga.

Komentara 4

Avatar žič
žič
18:10 11.12.2013.

da postoji kaznena odgovornost za ugovore koje potpisuju naši ministri,sumnjam da bi ugovori o zračnoj luci zagreb bili potpisani od bilo kojeg ministra bilo koje vlade,ovako nema odgovornosti i potpisuje se tek toliko da se vidi ...vidite mi radimo,ali kad za koju godinu dodje do,,potopa,,nitko kriv.....

GE
Getgum
15:34 11.12.2013.

Od kada je smjenjen Dean Šoša HTVnema ni glave ni repa!

PR
pravakuna3
22:28 11.12.2013.

Treba primjeniti grčku formulu. Sve potirati kući, a niti pola vratiti nazaj. Tada bi možda nekaj bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?