Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Ministar policije šarao sprejem po zidu

Ako ovih dana primijetite policajce kako crnim sprejem šaraju po zidovima, neće biti nikakve dvojbe tko im je uzor
01. ožujka 2012. u 12:00 3 komentara 3 prikaza
'29.12.2011., Zagreb - Prva sjednica Vlade pod vodstvom premijera Zorana Milanovica.Ranko Ostojic  Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
Foto: 'Petar Glebov/PIXSELL'

Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, prolazeći pokraj Kuće ljudskih prava uočio je na zgradi glazbene škole grafit A.C.A.B. (All Cops Are Bastards – Svi su policajci kopilad) i odlučio se s njim brzo i efektno obračunati. Zacrnio je grafit sprejem i time svjesno počinio prekršaj zbog kojeg treba i sudski odgovarati. Nije posve jasno kakvu je poruku ministar želio poslati, ali ako ovih dana primijetite policajce kako crnim sprejem šaraju po zidovima, neće biti nikakve dvojbe tko im je uzor.

Posjet Starom mostu

Zbog Milanovića nitko nije htio skočiti na glavu


Zoran Milanović, predsjednik Vlade, za posjeta Mostaru prošetao se do Starog mosta i tamo susreo Miru Kazazića, skakača u Neretvu koji mu je objasnio da zimi skače samo na noge. I na eure.

Dobar omjer

Pet nadzornika za troje radnika

Goran Habuš, varaždinski gradonačelnik, izjavio je za Jutarnji da ne vidi ništa sporno u imenovanju novih pet članova Savjeta Galerijskog centra Varaždin. Pet imenovanih sretnika primat će i naknade za nadzor GC-a Varaždin, za što se godišnje izdvaja 60 tisuća kuna. Neobično je u svemu to što njih petero treba nadzirati troje zaposlenika, koliko ih radi u GC-u. Bilo bi bolje da ih je šest, pa da po dvoje nadziru svakog radnika.

Teorija plus

Mucalo otkrio četiri nove vrste minusa

Duško Mucalo, v.d. intendanta splitskog HNK, odlučio je objasniti novinarima kako barataju netočnim podacima o lošem poslovanju splitskog kazališta. Mucalo je iz nekog razloga uvjeren da je “za sve istinske ljubitelje kazališne umjetnosti HNK Split završio u plusu, i to za čak tri premijere više”, a da je minus samo – financijski. Potom je raščlanio “realni minus” , “objektivni minus” , “istinski minus” i “minus koji se provlači kroz novine”. Šteta je što svoje ekonomske teorije o minusu i plusu Mucalo neće moći iskoristiti u Credo banci, za koju je radio prije dolaska u kazalište. Ta je banka završila u “debelom minusu”.

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • SNV:

    I šta grafit laže,,pa pogledajte tko ide u policiju?

  • IDujas:

    ... Neobično je u svemu to što njih petero treba nadzirati troje zaposlenika, koliko ih radi u GC-u. Bilo bi bolje da ih je šest, pa da po dvoje nadziru svakog radnika. /* */ Pa dragi moj novinaru prijedlog ti ... prikaži još! je bedast, naime tad bi se točno znalo tko nadzire koju dvojicu, ovako svatko nadzire polovicu čovjeka, vrag leži u tome da neznamo koja polovica čovjeka pripada kojem nadzorniku.

  • -obrisani-:

    Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova uočio je na zgradi glazbene škole grafit A.C.A.B. i odlučio se s njim brzo i efektno obračunati. Zacrnio je grafit sprejem i time svjesno počinio prekršaj zbog kojeg treba i sudski odgovarati. ***** I sada ... prikaži još!a će još netko reći da ovaj nije kreten !? I odakle mu spray, nosi ga stalno sa sobom ili .. ? Tom budalašu treba na putu kojim prolazi napisati ŽAP i ZDS, pa neće korisiti spray nego će srušiti zid !