Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.10.2013. u 16:00

Vlada se samo želi dokotrljati do kraja mandata i onda moliti za još jedan

Trebalo je proći nekoliko dana da se oporavimo od razočaranja Vladinim smjernicama ekonomske politike te “reformskih i interventnih mjera” predstavljenih prošli četvrtak – jer su svi pametni ljudi očekivali da će naši “vladari” napokon pokazati hrabrost, da će obuzdati državnu potrošnju, a umjesto toga dobili smo po nosu najavom povećanja međustope PDV-a, dodatnog dokidanja poreznih olakšica i još većih trošarina – a već se moramo oporavljati od neugodne spoznaje da su te reforme, ionako mizernih ambicija, predstavljene tek tako. Samo da se građane pokuša uvjeriti da se u Banskim dvorima nešto radi, da se Europskoj komisiji i vlasnicima kapitala kod kojih se planiramo zadužiti pokuša prikazati spremnost na reforme.

Neugodna je spoznaja da su ministri predstavili reforme koje su zapravo tek “rad u nastajanju”. Što očekivati od, primjerice, “reforme plaća u javnom sektoru” kad nam resorni ministar u ponedjeljak mrtav hladan kaže da njegovo Ministarstvo još nema čak ni procjenu financijskih učinaka te “reforme”? A što tek reći za “reformu” u sustavu socijalnih naknada kada ministrica predstavi plan prema kojemu bi, između ostalog, i oko pet tisuća branitelja ostalo bez opskrbnine, a dva-tri sata (!) kasnije njezin kolega, ministar branitelja, mirno kaže: “Ne, od toga neće biti ništa!”? Što kazati, a pritom ostati pristojan? Na žalost, sada je jasno da Vlada jednostavno ne želi biti reformatorska, da se želi samo dokotrljati do kraja mandata i onda moliti za još jedan.

>> Otkrivamo koliko su Hrvati spremni na odricanja za spas države!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?