Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.06.2013. u 09:33

SDP-u su pripali atraktivni gradovi pa gubitak Zagreba malo manje boli

Kao što je šef HDZ-a Tomislav Karamarko pobjedom nad SDP-om na europskim izborima učvrstio svoju poziciju u stranci i ušutkao sve nezadovoljnike, tako se šef SDP-a Zoran Milanović spasio nakon drugog kruga lokalnih izbora. Posve neočekivana pobjeda HNS-ova i SDP-ova kandidata u Osijeku i relativno očekivana pobjeda SDP-ovca Baldasara u Splitu donekle je amortizirala potpuni fijasko SDP-ove politike u Zagrebu. Poraz lijeve koalicije u prvom krugu ublažen je i pobjedom u Vukovaru, ali i trijumfom HNS-ovca Vlahušića u Dubrovniku, kao i otimanjem Siska HDZ-u. Milanović se spasio i kao šef SDP-a, ali i kao predsjednik Vlade. Iako mu stranački drugovi mogu spočitavati poraz u metropoli, ali i poraz u Istri, jer je baš on bio konstruktor tih izbornih strategija, stranačko nezadovoljstvo ipak ne bi trebalo proključati jer kad se sve zbroji, SDP-u su pripali atraktivni gradovi. Kao premijer Milanović može biti zadovoljan jer SDP i partneri kao vladajuće stranke na lokalnim izborima ipak nisu doživjeli potop. To mu je posebno važno jer je Vlada ostala osamljena; protiv nje su i sindikati, i Crkva, i poslodavci i, naravno, oporbeni HDZ. Milanović u neku ruku mora biti zahvalan HNS-u. Pobjeda Ivice Vrkića u Osijeku vjerojatno je više zasluga narodnjaka nego esdepeovaca. HNS je zaslužan i za to da Dubrovnik nije HDZ-ov. Štoviše, HNS je rasturio u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a to je i zasluga Radimira Čačića koji se nakon odsluživanja kazne želi vratiti u stranačku politiku...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?