Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.01.2013. u 12:00

Liberal koji je na čelu socijaldemokratske stranke opisao se i kao “reformirani ljevičar, kalvinist” koji svjesno cilja na građansko-liberalan korpus. Uz takve ideološke vratolomije mogao bi i preimenovati SDP

Ideologije novog doba

Zoran Milanović, hrvatski premijer, otkrio je u novogodišnjem razgovoru za Novi list nešto o svojim političkim preferencijama. “Ja sam svjetonazorski prije svega liberal”, deklarirao se predsjednik SDP-a, što je blago rečeno zbunjujuće.

Liberal koji je na čelu socijaldemokratske stranke potom se opisao i kao “reformirani ljevičar, kalvinist” koji svjesno cilja na građansko-liberalan korpus. Uz takve ideološke vratolomije mogao bi i preimenovati SDP. Kako je socijalno liberalno ime HSLS već zauzeto, preostaje mu samo SKH – Savez kalvinista Hrvatske.

Istarski razvod

Na autokrate je najbolje udariti autokracijom

Damir Kajin, potpredsjednik IDS-a, dobio je podršku SDP-a za lokalne izbore i time izazvao potres, ali ne u matičnom IDS-u nego u istarskom SDP-u koji je prigodno raspušten. Igor Dragovan, tajnik SDP-a, smjenu čelnika istarskog SDP-a smatra logičnom jer su postigli loše izborne rezultate na prošlim lokalnim izborima, ali ne otkriva zašto se na taj “logičan potez“ čekalo – četiri godine. Još je ridikuloznija poruka koalicije Kajin – Milanović da će se suprotstaviti autokraciji Ivana Jakovčića i njegovih suradnika. Evo i kako, uz pomoć Jakovčićeva potpredsjednika i već 20 godina najbližeg suradnika te korištenje autokratskih metoda poput raspuštanja ogranaka.

Moderna pekarnica

Razborite tehnike za bolju prodaju kiflica

Ivica Babić, direktor splitskih pekarnica Babić, u novu 2013. godinu ulazi s novim pravilnikom koji se prodavači kruha, krafni i kiflica u pekarnama odsad moraju pridržavati. Djelatnici ubuduće moraju voditi “razborit razgovor s kupcima u tri faze” da “utvrde kupčeve potrebe” i to “primjenom tehnike pitanja i aktivnim slušanjem”. Važno je i držanje tijela te kontakt očima, piše Slobodna Dalmacija. Ne možeš više ni kiflice prodavati bez fakultetskih znanja.

Potvrđeno neuspješan

Ministar poljoprivrede na rubu nesposobnosti

Tihomir Jakovina danima petlja s odgovorima o svojoj propaloj firmi, ali još nismo dobili odgovor na ključno pitanje. Zašto netko tko nije znao uspješno voditi ni poduzeće s dvoje zaposlenih vodi ministarstvo poljoprivrede?

Komentara 4

DI
dijalektičar
18:16 02.01.2013.

Kad ideologija zarobi ideje,nositelj ideja (Milanović)ode k vragu.

Avatar La_Piaf
La_Piaf
16:53 02.01.2013.

:))) Redovito čitam i redovito me nasmije ova kolumna.

PG
praseca gripa
22:12 02.01.2013.

Mila majko,koja faca! Hrvati doista ispastaju nekakvu bozju kaznu. Sto nam je ovo trebalo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?