Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U RUKOMETU Hrvatska u Bernu protiv Rusije rezultatom 30:29 izgubila posljednju utakmicu u skupini D

Metličić promašio remi, Rusi zasluženo slavili

30.01.2006.
u 01:05

Hrvatska je u Bernu protiv Rusije odigrala posljednju utakmicu prvog dijela natjecanja na Europskom prvenstvu u rukometu. Rusi su zasluženo pobijedili rezultatom 30:29 te u daljnje natjecanje prenose četiri, a Hrvatska dva boda.

Hrvatska je danas igrala neusporedivo lošije nego prije dva dana protiv Norveške. I takvom igrom imali smo prigodu za remi, ali je Metličić u posljednjoj sekundi pucao iznad gola. Vratari nisu imali svoj dan, a jedina svijetla točka bio je Ivano Balić koji je postigao devet golova. Sulić i Horvat su uupisali po četiri. Najbolji Rus bio je Rastvortsev sa deset golova.

Obje reprezentacije su pobijedile Norvešku i Portugal. Iako smo se plasirali u daljnje natjecanje, ova utakmica je bila izuzetno važna jer se bodovi prenose u sljedeću fazu natjecanja u kojoj se naša skupina spaja sa skupinom C. Od tamo će nam najvjerojatnije doći Island, Danska i SCG.

Sljedeću utakmicu igramo u utorak u 15.45, a protivnik nam je prvoplasirani iz C skupine. Dobro je da niti jedna reprezentacije iz te skupine neće prenijeti maksimalan broj bodova (četiri).

Hrvatska je igrala bez ozlijeđenog Džombe. Sudili su Nijemci Frank Lemme i Bernd Ulrich. U dvorani je bilo oko 3.000 gledatelja, a Hrvatska je opet imala veliku podršku navijača.

IZ MINUTE U MINUTU
HRVATSKA - RUSIJA 29:30

'2 - Rezultat je 2:1 za Hrvatsku. Ivano Balić zabio je oba pogotka za nas.

'5 - Sedmerac za nas, tu je Goluža... Lopta ide iznad vratnice, a rezultat se ne mijenja, 2:2.

'7 - Rusi vode sa 4:3, u igru ulazi Venio Losert jer Šola u ovom razdoblju nije na razini.

'9 - Rezultat je 5:5. Sulić 1 gol, Balić 4 gola, prvo isključenje za Rusiju i 7 metara za Hrvatsku... Goluža puca - gol! Vodimo 6:5.

'13 - Rusi preokreću i odlaze na tri gola razlike. Hrvatska igra na krilima kao da ne postoji, a nedostatak Džombe je očit. 9:6 za Rusiju.

'20 - Sada Hrvatska ulazi u nešto bolju fazu. Nakon 6:10 dolazimo do samo gola zaostatka. Najbolji pojedinac u Hrvatskoj je Ivano Balić. 9:10.

'25 - Rusi ulaze u novu seriju i postižu šest golova u nizu. Metličiić griješi, Lacković nema sreće, a Šola još uvijek nije u pravom ritmu. Ruska obrana 5-1 odlično funkcionira. 10:16.

'30 - Rusi na odmor odlaze s pet razlike. Podatak da Šola i Losert u prvom poluvremenu zajedno imaju tri obrane govori sve. Podsjetimo, Rusi su i na OI u Ateni na poluvremenu imali pet razlike pa je Hrvatska pobijedila.

U igri nas drži Balić koji je postigao sedam golova. Dvaput su mrežu tresli Sulić i Metličić, dok je Goluža propustio realizirati dva sedmerca. Najbolji u ruskoj reprezentaciji je Rastvortsev sa osam golova, no ima dva isključenja.

'33 - Nešto bolja igra Hrvatske na početku drugog dijela. S krila je pogodio naš pivot Vori. No, još uvijek nemamo igru s krila, a i Šprem je na klupi. 18:14 za Rusiju.

'35 - Lacković upostiže dva gola zaredom, zanimljivo, to su mu prvi golovi danas. Nakon totga Rusi griješe u napadu, a Horvat pogađa za 16:19. No, još uvijek su tri gola tazlike za Rusiju.

'36 - Još uvijek nam nedostaje sreće, ali i sigurnije realizacije zicera. Metličić griješi u realizaciji kontre s kojom smo mogli doći na minus dva.

'37 - Šola ulazi u seriju obrana. Ipak, Rastvortsev pogađa za 16:20 za Rusiju koja je u tom trenutku imala igrača manje.

'43 - Rusi dolaze do najveće prednosti. Imaju igrača više, Balić se postavio u obrani, no zaradio je lakšu ozljedu i isključenje. Rusi realiziraju sedmerac za 24:16. Čini se da iz ovog nema izlaza, Rusi su vrlo blizu pobjede.

'48 - Naši rade mini-seriju u kojoj smo ostvarili 4:1. Nakon Horvata zabija Vori. Rezultat je 26:21 za Rusiju koja ima napad. Suci podižu ruke, a Rusi ne realiziraju napad.

'52 - Naši protivnici nakon još jednog gola Hrvatske smiruju naš nalet te opet odlaze na pet razlike. Balić ubrzo uzvraća svojim devetim pogotkom pa je rezultat 24:28. Hrvatska igra bolje u napadu, no Rusi još uvijek drže visok tempo.

'56 - Igra se gol za gol, najbolji ruski igrač C ulazi i zabija, a Sulić sa crte uzvraća. Četiri su razlike, no i četiri su minute do kraja. 26:30.

'58 - Rastvortsev konačno promašuje, a poklon odmah koristimo. Tri su razlike, a Šola potom brani sedmerac! Šprem u napadu zabija i samo su dva gola minusa! 28:30.

'59 - Semafor pokazuje vrijeme 58:58. Isključenje za Rusiju, a Horvat pogađa s krila za 29:30. Utakmica ulazi u infarktnu završnicu!

'60 - Rusi su u napadu, imaju igrača manje. Nastoje što duže držati loptu, no dvadeset sekundi prije kraja suci dižu ruke. Morali su uputiti udarac na gol, no izgubili su loptu. Balić je povukao napad, pronašao je Metličića koji je bio dobro blokiran, no ipak je uspio pucati. Ali, lopta je otišla iznad gola. Zaslužena pobjeda Rusije rezultatom 30:29.

(M. R.)

Želite prijaviti greške?