Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.10.2013. u 12:00

Bivši predsjednik optužbe je nazvao podmetanjem političkih protivnika povezanih s obavještajnim podzemljem

SVIJET - Clinton misli da mu je kći veći talent od supruge

1. Tata Bill priprema i Chelsea za predsjednicu SAD-a

Bill Clinton, bivši predsjednik SAD-a, uspješno je u vrh američke politike pogurao svoju suprugu Hillary, bivšu državnu tajnicu, a sada je, čini se, spreman napraviti i korak dalje pa prema Bijeloj kući usmjeriti i kćer Chelsea. „Moja Chelsea bila bi bolja predsjednica Amerike od Hillary“, izjavio je Bill Clinton u razgovoru za CNN i dodao: „Chelsea o svemu zna više nego nas dvoje“. Chelsea ima 33 godine i nije do sada dala naslutiti da ima političke ambicije. Uostalom, na redu za predsjedničku kandidaturu 2016. godine u obitelji Clinton ipak je – mama Hillary. Ma što tata mislio o tome.

2. Silvio rušio vladu pa slomio svoju stranku

Silvio Berlusconi, bivši talijanski premijer, pokušao je slomiti koalicijsku vladu Enrica Lette najavom povlačenja petero ministara svoje stranke Narod Sloboda. Berlusconi se nadao da će zbog raspuštanja parlamenta biti izbjegnuto glasovanje o njegovu izbacivanju iz Senata, što bi ga spasilo od izbivanja iz politike i kazne od četiri godine zatvora smanjene na godinu dana kućnog pritvora ili društveno korisnog rada. Na kraju nije slomio vladu, nego svoju stranku jer su mu 23 senatora okrenula leđa potpisavši izjavu o osnivanju svoje parlamentarne skupine koja bi ostala uz Lettinu vladu.

3. Dioničari žele smijeniti Billa Gatesa

Bill Gates, jedan od najbogatijih ljudi svijeta, mogao bi uskoro biti smijenjen s mjesta predsjedavajućeg u Microsoftu, kompaniji koju je osnovao prije 38 godina. Troje od vodećih 20 investitora vezanih za Microsoft lobira za odlazak Billa Gatesa jer se cijena dionica kompanije nije znatnije mijenjala u proteklih desetak godina. Gates je najveći pojedinačni dioničar (4,5 %), a Reuters podsjeća da je kompanija ostvarila profit od 21 milijardu dolara. Nije loše, ali nekima očito ni to nije dovoljno.

4. Utrka gradova za Bloombergovim milijunima

Michael R. Bloomberg, gradonačelnik New Yorka, raspisao je natječaj za projekte koji mogu poboljšati život u gradovima. Na natječaj se mogu javiti europski gradovi s više od 100.000 stanovnika, što znači da Milan Bandić, Ivo Baldasar, Vojko Obersnel i Ivica Vrkić imaju priliku predstaviti svoje projekte. Najbolji gradski projekt Bloombergova privatna filantropska zaklada nagradit će s pet milijuna dolara, a još četiri grada dobit će utješne nagrade od po milijun dolara. Svaki grad smije prijaviti samo jedan projekt kojim građanima olakšava život. Da Bloomberg traži projekte kojima se građanima otežava život, još bi imali neke šanse, ali ovako vjerojatno nemaju previše izgleda.

5. Barilla zaratila s gay populacijom

Guido Barilla, direktor istoimene svjetski poznate tvornice tjestenine, našao se na meti gay aktivista nakon što je izjavio da u reklami za svoje proizvode ne želi imati gay obitelj. Barilla se već desetljećima reklamira slikama sretne obitelji koja uživa u majčinoj kuhinji uz slogan: “Gdje je Barilla, tu je dom.” Kako Barilla ne namjerava promijeniti svoju godinama građenu marketinšku strategiju, gay aktivisti su pozvali LGBT potrošače na bojkot Barillinih proizvoda. “Ako se gayevima ne sviđaju naše reklame, neka jedu tjesteninu drugih proizvođača”, zaključio je Guido Barilla.

HRVATSKA - Raskalašena zabava laburističkog prvaka

1. Mesić finskog tužitelja povezao s podzemljem

Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, suočen je s izjavama finskog državnog tužitelja i glavnog inspektora za istrage da opravdano sumnjaju kako mu je finska Patria isplatila određene svote novca u vezi s ishodom natječaja za nabavu vojnih vozila 2007.godine. Umjesto uobičajenih lakonskih odgovora u stilu “neka institucije rade svoj posao”, Mesić je odabrao obranu izmotavanjem. Optužbe je nazvao podmetanjem političkih protivnika povezanih s obavještajnim podzemljem. Kako su ti podzemni Mesićevi politički neprijatelji u svoje kolo upleli finskog državnog tužitelja, ne znamo, ali na odgovore nećemo dugo čekati.

2. Ministar koji nije znao što se događa

Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, u emisiji HRT-a priznao je da nije znao da će Porezna uprava krenuti u prisilnu naplatu dugova. “Nisam bio upoznat. Danas sam to vidio u medijima”, ispalio je neinformirani ministar, uz ogradu da je moguće kako su to sve “mediji prenapuhali”. Nažalost, nema se tu što napuhavati jer je dovoljno šokantno da ministar poduzetništva i obrta ne zna da počinje blokada računa svih obrtnika i tvrtki koje su dužne više od 3000 kuna. “Tko je lud u ovoj državi? Ja zaista imam posla sa sve više luđaka”, kazao je ministar financija Linić, a Maras će i to vidjeti u medijima.

3. Sanaderova mala trgovina haaškim bonusima

Ivo Sanader, bivši premijer, započeo je iznošenje svoje obrane u slučaju Fimi media. Među ostalim, ispričao je i detalj iz svoga prvog telefonskog razgovora s Carlom del Ponte. Prema njegovim navodima, čim joj je obećao suradnju, tužiteljica Del Ponte mu je dodijelila pravo na “jedan bonus”, a Sanader je taj bonus iskoristio da protiv Jarnjaka, kojeg je htio postaviti za glavnog tajnika, ne bude podignuta optužnica. “Jarnjak je rekao da su mi on i njegovih devet naraštaja zahvalni za to”, naglasio je Sanader na sudu i jasno naznačio da politiku doživljava kao – trgovinu.

4. Vrući ples za
 Lesarova povjerenika

Željko Klisović, zagrebački neurokirurg, priredio je atraktivnu proslavu 54. rođendana u svojoj vili s bazenom. Raskalašena zabava uz turbofolk uključivala je dvije plesačice u donjem rublju koje su zabavljale uzvanike, a na kraju je jedna od njih završila slavljeniku u krilu. Ponosni slavljenik cijeli je video vrućeg plesa objavio je svojoj Facebook stranici ne bi li svi vidjeli kakav je tulum priredio. “Svi se tako zabavljaju ili bi htjeli”, kazao je za 24 sata Klisović, inače povjerenik Hrvatskih laburista – stranke rada za Zagreb (u ostavci). Šef laburista Dragutin Lesar zasad se ne izjašnjava – zabavlja li se i on tako ili bi to samo htio?

5. Miss Hrvatske (ni)je Pepeljuga

Lana Gržetić, Miss Hrvatske za 2013. godinu, prošla je posve nezapaženo na izboru za Miss svijeta na Baliju. Mlada misica za neuspjeh je okrivila direkciju, koja joj je osigurala samo jednu haljinu i cipele, pa je kao hrvatska Pepeljuga morala posuđivati odjeću od Miss BiH. Nije imala nijednog sponzora, iz direkcije joj nisu dali ni kune, a iz svog džepa morala je platiti 450 eura za prtljagu. Novi je šok doživjela nakon povratka u Hrvatsku kada je otkrila da su njezine riječi izgovorene na Baliju prenesene u hrvatskim medijima pa je morala samu sebe demantirati. Nisam Pepeljuga i sve je bilo super, kaže sada Lana. It’s OK.

>> I SDP-ovci sposobni privući neka ulaganja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?