Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mesić i Vidošević predstavili Hrvatsku na gospodarskom forumu u Turskoj

03.11.2008.
u 18:29

Mogućnosti i perspektive hrvatskog gospodarstva bile su glavne teme u ponedjeljak poslijepodne u Izmiru na tematskom dijelu 9. gospodarskog foruma Sjeverna i Južna Europa posvećenom Hrvatskoj.

Pod moderatorskom palicom bivšeg posebnog koordinatora Pakta o stabilnosti Jugoistočne Europe Erharda Buseka, koji je kazao kako je Hrvatska primjer uspješne priče u regiji, o gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj i mogućnostima za strana ulaganja govorili su predsjednik Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević i hrvatski veleposlanik u Turskoj Gordan Bakota.

Hrvatska je zbog rata i u gospodarstvu platila veliku cijenu, rekao je hrvatski predsjednik ističući kako se danas Hrvatska u svakom pogledu pa tako i gospodarstvu otvara prema svijetu.

- Budućnost Hrvatske je u proizvodnji a izvoz mora postati naš najznačajniji proizvod - rekao je Mesić.

Predsjednik HGK Vidošević okupljenima je predstavio politički i gospodarski profil Hrvatske kao i prioritete hrvatske vlade.

Hrvatska nudi velike mogućnosti za strana ulaganja, posebice u poljoprivredi, turizmu i brodogradnji, rekao je Vidošević dodajući kako je najveći problem Hrvatske danas veliki debalans uvoza i izvoza.

Sudionike su posebno zanimale mogućnosti konkretnih ulaganja kao i gospodarska i politička klima u Hrvatskoj.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?