Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.11.2012. u 12:00

U Njemačkoj je i prosječna radnička bruto plaća 3340 eura, a stopa nezaposlenosti je, krizi usprkos, tri puta manja nego u Hrvatskoj

Zoran Milanović, hrvatski premijer, isprovociran pozivom da državni dužnosnici umanje svoje plaće, pozvao je ovih dana novinare da naprave analizu kolike su plaće dužnosnika u Njemačkoj, Francuskoj i drugim zemljama EU.

Slobodna je izračunala da Angela Merkel doista ima tri puta veću bruto plaću od Milanovića, ali je u Njemačkoj i prosječna radnička bruto plaća 3340 eura, a stopa nezaposlenosti je, krizi usprkos, tri puta manja nego u Hrvatskoj. Iza primanja njemačke premijerke ipak stoje malo bolji gospodarski rezultati.

Drmić, Ivan Drmić

Saborski zastupnik ušparao za bijeli audi A6

Ivan Drmić, saborski zastupnik HDSSB-a, ponosno je parkirao svoj raskošni bijeli audi 6 usred pješačke zone u središtu Osijeka i potom teatralno novinarima objavio da njegov automobil nije ukraden kao što se pisalo. Pohvalio se i da je spreman platiti 500 kuna kazne za prometni prekršaj, što parkiranje u pješačkoj zoni nesumnjivo jest. Jedino se nije pohvalio objašnjenjem odakle mu novac za luksuznu limuzinu s obzirom na to da nije uspješan privatni gospodarstvenik,već skromni saborski zastupnik.

Jeste li ih vidjeli

Linić tvrdi da se ministri često voze autobusom

Slavko Linić, ministar financija, u 24sata izjavljuje da se vozi u starom autu, a često, kao i mnogi ministri, na posao dolazi pješice ili autobusom. Gdje li su samo nabavili taj plašt nevidljivosti? Od Harryja Pottera?

Pasao bi mu passat

Namještao javni natječaj pa naveo krive karakteristike

Dražen Jurković, šef ličke podružnice HZJZ, nadmašio je sve državne službenike pokušajem da si javnim natječajem osigura novi VW passat. Desna ruka bivšeg ministra zdravstva Darka Milinovića, nakon povratka na rezervni položaj u Liku, raspisao je javni natječaj s već uvriježenim nizom karakteristika koje favoriziraju samo jednog proizvođača.

Upitan od novinara Jutarnjeg zašto favorizira audi A4, čije je specifikacije naveo, Jurković se požalio kako je došlo do greške jer on zapravo želi VW passat pa će poništiti natječaj i raspisati novi. Jesu li i njega tako izabrali za šefa ličkog HZJZ-a na javnom natječaju? Traži se šef, visok 185 cm, težak 85 kg s brojem cipela – 45 i da se preziva – Jurković.

Komentara 31

DU
Deleted user
13:42 27.11.2012.

Za što milanović uopće prima plaću? Za to da hoda po europskim zemljama i prića kako je hrvatska nacija "totalno paradoksalna", ili za to što svijetu obznanjuje da je on premijer jedne "slučajne države" ili za to što je uveo "apsolutni novum" u politiku jedne države pa mu je višestruko proplai nesposobni poduzetnik bio ministar gospodarstva? Da se mjeri normalni mjerilima - pa da se plaća izračunava po učinku - onda bi milanović svaki mjesec u državni proračun moram uplatiti jedno 20.000 kuna. Onako kao "razumnu odštetu državi" za nanešenu štetu i rušenja uglada Hrvatske u svijetu.

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
13:52 27.11.2012.

zar je samo toliko mizerna razlika između hrvatskog i njemačkog gospodarstva, pa je realan omjer u plaći?????

JO
josko
13:30 27.11.2012.

@vnini: nema smisla uspoređivat plaće šefova država prema GNP pojedine države. Po tome Predsjednik Amerike vjerojatno ima NAJNIŽU plaću na svijetu prema GNP-u. Evo GNP u dolarima: Amerika ima oko 50,000 dolara po stanovniku (placa Predsjednika SAD bruto 400,000 dolara godišnje) Njemačka ima oko 43,800 dolara po stanovniku (ne znam plaću Kancelarke Merkel) Hrvatska ima oko 7,200 dolara po stanovniku (placa predsj. Vlade brutto oko 100,000 dolara godišnje) . Dobro je znati malo brojke prije ikakovog komentiranja. Pa sad - tko ima nesrazmjernu plaću - procijenite sami.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?