Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAKLENI Novi uspjeh za pamćenje

Medalja koja je nedostajala

slavlje-txt.jpg
import
26.01.2008.
u 17:44

Hrvatska je osvojila prvu medalju na Europskom prvenstvu nakon 1994. godine, a Lino Červar postigao uspjeh karijere - došao do jedine medalje koja mu je nedostajala. Jedino je još njezin sjaj upitan...

Nisu srljali, igrali su odličnu obranu, borili se protiv Francuza, ali i sudaca. Iako su protivnici izgledali fizički moćniji naši su pokazali kako imaju veliko srce.

Heroji susreta bili su Ivano Balić i mladi Ivan Čupić sa po pet golova. No, nagradu za najboljeg zaslužio je Petar Metličić, ipak je postigao gol više. U ključnim trenucima obranama se iskazao Somić. Naravno, presudio je kolektiv.

Kaleb: Dobio sam batina kao nikad
"Uspjeli smo ostvariti najveći uspjeh na Europskim prvenstvima. Dobili smo takve batine, kao nikad do sad. Nema veze, najvažnije je da smo ušli u finale. Mislili smo da će biti lakše, ali drugo poluvrijeme su igrali tako grubo. Jedva dišem, izbili su mi leću iz oka. Odavno nisam imao takvo batinanje", izjavio je nakon susreta Nikša Kaleb, koji je postigao jedan zgoditak, no napravio ogroman posao u obrani.

"Treća sreća, tri puta su dečki bili u finalima, ali smo ovoga puta uspjeli. Recept? Ginuli smo od prve do zadnje minute. Ima Boga, evo nas u finalu. Navijači se nisu predali, hvala im i nadam se da će ih u finalu biti još više. Strah? Kakav strah, idemo do kraja!", izjavio je Čupić neposredno nakon susreta za HRT.

Metličić: Nevjerojatno
Kapetan Pero Metličić nakon pobjede nije skidao osmjeh s lica. Kao ni njegovi suigrači.

"Dan za uživanje, nevjerojatno je to što smo napravili. Uz ovako užasne suce smo napravili nevjerojatan uspjeh. Šut mi dosad nije išao, no suigrači su me nadomjestili", kazao je Pero.

Iako se na Blaženka Lackovića čekalo u prvim utakmicama Europskog prvenstva, u polufinalu je "zasjao punim sjajem".

"Potvrdili smo da se sve može kad je srce veliko. Uživat ću u ovome trenutku što duže. Prekrasno mi je gledati suigrače, uživam u igri. Priznajem, nisam bio dobar u svim susretima...", izjavio je Lacković.

Lac je imao čast presuditi Francuzima posljednjim zgoditkom i odveo momčad u finale. Tamo gdje im je i mjesto.

Želite prijaviti greške?