Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUDI

Malo mu je jedan audi

02.04.2009.
u 17:13

Potraga za luksuznim automobilima kupljenim na naš račun daje sve fantastičnije rezultate. Tako se jučer na većini hrvatskih portala pojavila priča iz Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo. Djelatnici tamošnjeg sindikata upozoravaju da Željko Topić, ravnatelj DZIV-a, ovisno o raspoloženju, vozi malo audi 6, a malo mercedes E280 CDI. Pitanje je dana kada će se oglasiti djelatnici iz sindikata prodavača skupih automobila kojima naglo pada prodaja. Njihovi najbolji kupci, ravnatelji državnih poduzeća, stalno su na udaru javnosti, a to nije baš najbolje za autokuće.

Skupo plaćeni Glavaš
Branimir Glavaš, koji se zbog suđenja za ratne zločine u Saboru pojavljuje vrlo rijetko, ima veću plaću od premijera i predsjednika Sabora, javlja jučerašnji Jutarnji list. Glavaševih 26 tisuća više je i od Bebićevih 24 i od Sanaderovih 23 tisuće kuna. Najveću zastupničku plaću najviše može zahvaliti tome što ima niz povlastica i olakšica. Zastupnici sa statusom ratnih invalida, Glavaš, Kotromanović i Đakić, dobivaju najveću neto plaću u Saboru, a zanimljivo je da ni Kotromanović ni Đakić nisu znali koliku plaću dobivaju. Da im je plaća u rangu hrvatskog prosjeka, znali bi vjerojatno u lipu koliko im stiže mjesečno.

Dvoranomanija i u Makarskoj
Nemaju samo gradovi organizatori Svjetskog prvenstva u rukometu nevolje s novoizgrađenim dvoranama. Dvoranomanija je zahvatila i Makarsku. Ondje lokalna vlast požuruje dovršenje gradnje novog dvoranskog objekta prije lokalnih izbora. Utrošeno je oko 80 milijuna kuna, ali rezultat nije baš najbolji. Prema pisanju Makarske kronike, postavljeni su stolci koji ne odgovaraju standardima, dvorana nema foajea, nema prostora za prodaju ulaznica, parkinga, pa ni pristupnog puta. Gledatelji koji ipak uđu u dvoranu kada se za mjesec dana otvori, susrest će se s još jednim propustom. Dvorana naime, nema wc za gledatelje, pa će te potrebe morati obavljati negdje oko dvorane.

Obiteljska bespravna gradnja
Da Đemil Husić nije pokrenuo biznis sa strojnom obradom kamena u dvorištu kuće, što je živciralo susjede, bili bismo zakinuti za još jedan divan primjer bezobraštine. Ljutiti susjedi, kako otkrivaju u Novom listu, krenuli su čačkati po Husićevoj dokumentaciji i tako su otkrili da on uopće nema građevinsku dozvolu za svoj objekt i za još tri susjedne kuće! A Husićeva je supruga Mirjana – građevinska inspektorica. Ona priznaje da je suprug pogriješio, ali sama se ne osjeća odgovornom jer kaže da ona nije ni investitor, ni izvođač radova, ni vlasnik. Znajući za neke slične primjere, očekujemo da će i Mirjana biti amnestirana.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?