Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Lufthansa najavila preuzimanje Austrian Airlinesa

03.12.2008.
u 20:11

Njemačka zrakoplovna tvrtka Lufthansa preuzet će financijski nestabilnu kompaniju Austrian Airlines priopćeno je u srijedu u Frankfurtu na Majni.

Kako piše u priopćenju, upravni odbor Lufthanse dao je zeleno svjetlo preuzimanju prvog paketa dionica od većinskog vlasnika Austrian Airlinesa Austrijskog državnog holdinga OEIAG-a.

Sklapanje ugovora o preuzimanju Austrian Airlinesa moglo bi uslijediti već u petak na sastanku predstavnika Lufthanse i OEIAG-a. Uvjet za preuzimanje financijski posrnuloga austrijskog zračnog prijevoznika je subvencija austrijske vlade u visini od 500 milijuna eura kojom bi bilo financirano prestrukturiranje kompanije.

Predstavnici OEIAG-a pozdravili su odluku upravnog odbora Lufthanse o kupnji Austrian Airlinesa.

- Lufthansa kao partner osigurava ne samo opstanak marke i očuvanje radnih mjesta nego i dugoročan pristup globalnom tržištu zračnog prijevoza . rekao je direktor OEIAG-a Peter Michaelis.

Lufthansa preuzimanjem Austrian Airlinesa, kako se procjenjuje, želi učvrstiti poziciju jednog od vodećih svjetskih zračnih prijevoznika. Njemačka tvrtka, koja se do devedesetih nalazila u državnom vlasništvu, prošle je godine preuzela i uspješno sanirala švicarskog zračnog prijevoznika Swiss Air.

(Hina)

Želite prijaviti greške?