Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Ljudi

17.02.2009.
u 09:21


Gvozdanovićeva noćna mora
Propali splitski tajkun Vinko Gvozdanović, kojega ćete se možda sjetiti po oglasima za ‘Optiku Gvozdanović’ iz devedesetih, jučer se na velika vrata vratio u medije. Jutarnji list i Slobodna Dalmacija posvetili su Gvozdanoviću, danas siromašnom beskućniku koji živi u Zadru, velik prostor. Pozornost medija privukao je svojim snovima, jer zamislite samo, ‘sanjao je da njegove naočale kupuje Željko Kerum’. Tome treba dodati da Gvozdanović tvrdi kako ‘ima slične darove kao svećenik Zlatko Sudac’, te da mu je proplakao kip Gospe koji je donio iz Međugorja. Nakon ovog sjajnog povratničkog nastupa, pitanje je samo tko će Vinku Gvozdanoviću prvi priteći upomoć: Zlatko Sudac, Željko Kerum ili Gospa?

Gospa od velike plaće
Odavno bankrotirali Vinko Gvozdanović može samo sanjati Željka Keruma, ali i menadžerske plaće kakve primaju neki hrvatski direktori. Bussines.hr jučer je objavio kolika su mjesečna primanja dobro plaćenih Hrvata. Tako se pokazalo da si Goranko Fižulić, vlasnik Magme, mjesečno isplaćuje osobni dohodak od 40.000 kuna, a Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe, čak 70.000 kuna.

Nemale plaće imaju Nadan Vidošević i Tomislav Dragičević iako nisu vlasnici Kraša, odnosno Ine. Mjesečno zarade 58.000, odnosno 61.000 kuna. Rekorder je, barem prema javnosti dostupnim podacima, Ivica Mudrinić, predsjednik uprave HT-a, s mjesečnim primanjima od 160.000 kuna. Mudrinić ne sanja Keruma, on sanja kip Gospe iz koje neprekidno ispadaju novci.

Nije u šoldima sve
Da nije sve u novcu, pokazuje primjer jedne strane kompanije koja posluje u Hrvatskoj. Kako piše Jutarnji list, u njoj su odlučili svog najboljeg zaposlenika nagraditi, ne novcem, već – nagradnim putovanjem u Monte Carlo, gdje je na račun tvrtke odigrao partiju tenisa s Martinom Navratilovom. Sretnik koji je priznao da bi više volio da su mu ‘podebljali plaću’ tako je odigrao tenis s veterankom, prespavao u skupom hotelu, a ‘od Monte Carla nije vidio ni - M’. Odlično je prošao – mogli su ga poslati u Las Vegas da uđe u ring s Mikeom Tysonom. Od Vegasa bi vidio samo sve zvijezde.

Gdje je Zoki? Na internetu!
Na blog stranici portala Index.hr pojavila se nova društvena igra pod nazivom „Gdje je Zoki?“. Igra ironizira šefa SDP-a Zorana Milanovića i njegovo samozatajno pojavljivanje u javnosti u jeku krize. Autor poziva ‘roditelje da provedu proljeće zajedno sa svojom djecom tražeći Zokija’. Ako doista želite pronaći predsjednika SDP-a, evo vam i adresa: pucanjuprazno.bloger.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?