Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ženama na znanje

Znanstveno dokazano: Nogomet je muškarcima poput seksa

nogomet
AFP
25.04.2012.
u 14:10

Zadovoljstvo je mjereno količinom testosterona koji su navijači pojačano lučili bez obzira na to je li njihova reprezentacija gubila ili dobivala

Znanstvenici sa sveučilišta u Valenciji i Amsterdamu otkrili su da je muškarcima gledanje nogometne utakmice jednako uzbudljivo kao i seks. Njihova je studija objavljena u časopisu PloS One.

Čak 50 istinskih navijača promatrano je na utakmici Nizozemske i Španjolske na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2010. godine, a istraživači su ustanovili da je njihova razina testosterona bila izuzetno visoka cijelo vrijeme. Hormonalna reakcija nije splašnjavala bez obzira na to je li njihova reprezentacija gubila ili dobivala.

– Visoka razina testosterona upućuje na zadovoljstvo koje se može mjeriti sa zadovoljstvom nakon seksualnog čina – kazao je Leander van der Meij.

Među mlađim navijačima, posebno onima čija je reprezentacija gubila, uočeno je povećano lučenje kortizola, hormona stresa.

Ključne riječi

Komentara 2

KA
karambita
15:57 25.04.2012.

Koja glupost od strucnjaka..pa sex nista ne moze zamijeniti..kakva tekma...oni koji trce za loptom po livadi, njima se dize i raste..mislim, broj eura na kontu

BO
boston
23:12 26.04.2012.

Meni je najljepse odigrati kontru po lijevom krilu, pa felsom nabaciti u sredinu, i onda zabiti iz sve snage... 1:0 za mene !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije