Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kad ne ide...

Tri pogreške koje vode prema razvodu braka

razvod
Foto: Thinkstock
01.04.2014.
u 21:30

Ako uvijek budete potiskivali svoje želje i potrebe zbog potreba partnera, doći će do neuravnoteženosti moći u vezi

Jasno nam je da su nevjera i svakodnevne svađe najčešći faktor neuspjelih brakova.

No, postoje i pojedine “manje bitne” stvari, poput altruizma, koje polako, ali sigurno uništavaju brak.

1. Altruizam

Požrtvovnost je vrlina. Lijepo je kad znate da će vaš partner učiniti sve za vas i da se u svakom trenutku imate na koga osloniti. Ipak, ova vrlina može biti i štetna, jer najsretniji brakovi su oni u kojima oba partnera osjećaju da su njihove potrebe i želje uvažavane.

Oba partnera podjednako trebaju biti važni u zajednici. Ako uvijek budete potiskivali svoje želje i potrebe zbog potreba partnera, doći će do neuravnoteženosti moći u vezi, koja može dovesti do depresije i ogorčenosti. Izbjegavajte ovakve bračne zamke. Neka partner bude svjestan vaših potreba i želja, čak i ako mislite da stvar nije toliko važna.

Foto: pixabay

2. Negativnost

Negativnost je najčešći uzrok stvaranja neugodnog ozračja koje može narušiti ravnotežu u braku. To uključuje male geste, od prevrtanja očima, zadirkivanja, sarkazma, znakova frustracija, kao i onih očitih negativnih komentara poput omalovažavanja partnerovog mišljenja ili vrijeđanja.

Negativan stav uništava povjerenje i sigurnost koju partner ima prema vama i dovodi do toga da više nikad ne poželite biti u blizini jedno drugoga.

3. Gubitak intimnosti

S obzirom na to da intimnost ovisi o tome koliko vam je ugodno s partnerom, fizička privlačnost jedna je od prvih “žrtava” negativnosti u braku. Nedostatak fizičke intimnosti može izazvati gubitak emocionalne intimnosti, povećavajući udaljenost u vezi, seksualne afere, a na kraju i razvod. Maženje, ljubljenje, grljenje, držanje za ruke itd. daleko su važniji od samog čina seksa.

Jeste li primijetili ijednu od navedenih stavki i u vašem braku? Ne brinite. Uočavanje ovih pogrešaka zapravo je prvi korak prema njihovu ispravljanju te stvaranju čvrste i sretne zajedničke budućnosti.

>>Hm, evo što bivši muževi misle o bivšim ženama!

>>Zašto udane žene varaju muževe? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije