Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A možete bez toga

Selfie s partnerom iz spavaće sobe? Evo zašto je to baš loša ideja

Selfie
Foto: Thinkstock
28.10.2015.
u 09:00

Više nije bitno hodate li s "čudnim" štapom po cesti kako biste uhvatili neki svoj trenutak i ovjekovječili taj osmijeh na vašem licu. Selfiji su postali takav trend da su to gotovo uobičajeni prizori na cesti, plažama, restoranima, raznim eventima... Jer bitno je uloviti trenutak...

Sa štapom... bez štapa...

Više nije bitno hodate li s "čudnim" štapom po cesti kako biste uhvatili neki svoj trenutak i ovjekovječili taj osmijeh na vašem licu. Selfiji su postali takav trend da su to gotovo uobičajeni prizori na cesti, plažama, restoranima, raznim eventima. Jer bitno je uloviti trenutak...

Ali ako ste selfie trend preselili u spavaću sobu i podijelili sa širokim masama u bespućima društvenih mreža, možda imate neki problem. 

Otkrivate previše

Ono što se događa u spavaćoj sobi treba i ostati u spavaćoj sobi. Ako ste sretni sa svojim partnerom, uživajte u tim obostranim osjećajima sreće i zadovoljstva. Ako tražite "potvrde" drugih, i to objavom vaših fotografija iz najintimnijeg dijela vašeg doma, to može biti zabrinjavajuće. Objava takvih fotografija zaista nije dobra ideja. Nemojte da vam spavaća soba postane pozornica i igrokaz za široke mase. Neke stvari zaista moraju ostati samo vaše, privatne. 

Zapitajte se zašto imate potrebu te trenutke podijeliti s drugima, poznatima i nepoznatima? Psiholozi napominju da je možda riječ o pokušaju prihvaćanja od okoline te da se najčešće radi o tome da takve osobe zapravo nisu sigurne u svoju vezu i ljubav pa na takav način pokušavaju dobiti "potvrdu". 

Skrivene opasnosti

Traženje javnog priznanja i potvrde vašeg ljubavnog života može postati opsesija. Zajednički selfiji i objava na društvenim mrežama može lako uzeti maha ako ste imalo nesigurni u svoju vezu i dovesti do ovisnosti o objavi zajedničkih fotografija, smatraju stručnjaci i upozoravaju da se može očekivati da to rade slavne i poznate svjetske zvijezde, ali kada ta "opsesija" prijeđe na osobe koje nisu u javnom životu, objavljivanje fotografija po načelu  "ako nije na društvenoj mreži nije se ni dogodilo" može imati različite negativne posljedice. 

Svaka objava na nekoj društvenoj mreži može postati nečiji materijal za zloporabu. Čak i ako neku fotografiju "zaključate" samo za prijatelje, ne možete biti sigurni da je netko nekad u budućnosti neće "fotošopirati" i upotrijebiti u tko zna kakve svrhe. 

Ne bi to bio prvi slučaj ucjene fotografijama ili čak situacija kada neke od takvih fotografija, obrađene, završe na nekim pornografskim stranicama. Čak i ako ste potpuno sigurni u svoje prijatelje, imajte na umu da hakeri lako mogu doći do tog materijala i napraviti vam problem o  kojem niste ni razmišljali. 

>>Ovo je 5 situacija koje vam se događaju u životu, a mogu uništiti vašu vezu

 

Komentara 1

Avatar dr. Evil
dr. Evil
09:43 28.10.2015.

...da, a i supruga može naići na slike...loša ideja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije