Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neutješna

Ovom je porukom za Majčin dan postala hit i izazvala suosjećanje diljem svijeta

Majčin dan čestitka
Foto: screenshot/youtube
1/7
10.05.2015.
u 10:00

Slomljena srca zbog tragičnog utapljanja njena sina samo dva tjedna prije drugog rođendana, ova je Britanka htjela poručiti svojoj vladi da dopusti više od tri dana plaćenog dopusta roditeljima nakon smrti djeteta.

Lucy Herd u nekoliko je sati postala hit na internetu.

Ova majka podijelila je svoju, nažalost, tragičnu priču uputivši za Majčin dan poruku koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Slomljena srca zbog tragičnog utapljanja njena sina samo dva tjedna prije drugog rođendana, ova je Britanka htjela poručiti svojoj vladi da dopusti više od tri dana plaćenog dopusta roditeljima nakon smrti djeteta.

Lucy lobira za četiri tjedna plaćenog bolovanja. 

Dirljiva poruka naišla je na suosjećanje ljudi iz cijelog svijeta.

"Imat ću jedan potpis manje na dječjim čestitkama za Majčin dan. Ali, nažalost, i još mnogo drugih majki.

"Moj sin je umro u kolovozu 2010. godine i sada, gotovo pet godina kasnije još uvijek me boli. Znate li da za rođenje djeteta imate i do godinu dana dopusta, a za smrt djeteta samo 3? Ne čini li vam se to nepošteno? Znate li da gotovo 90 posto veza i brakova puca nakon smrti djeteta? Ovaj tjedan obilježava se Majčin dan (10. svibnja). I iako na mojoj čestitki za Majčin dan neće biti Jackova potpisa, ja ću uvijek biti njegova majka. "

Majčin dan prvi se put obilježio 10. svibnja 1908. godine u američkom Graftonu u Zapadnoj Virginiji, kada je Anna Jarvis održala memorijal za svoju majku. Nakon toga, Jarvis je započela kampanju ne bi li Majčin dan učinila prepoznatljivim praznikom u SAD-u.

Njezin praznik vrlo brzo je prihvaćen i u drugim zemljama i danas se slavi diljem svijeta.  Moderni Majčin dan većinom se slavi u svibnju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije