Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vruće, hladno

Više seksa više sreće? Ako imate isti stav ostat ćete iznenađeni

seks, seksi
Foto: Thinkstock
07.11.2015.
u 07:00

Novo istraživanje pokazalo je da količina seksa u braku nema baš pretjerano puno veze sa srećom

Dok su brojna istraživanja pokazala kako su osobe koje imaju učestaliji seks i aktivan seksualni život, puno sretnije od onih koji su podbacili u spavaćoj sobi, novo istraživanje provedeno na Sveučilištu Carnegie Mellon u Pittsburghu pokazalo je da to nije baš uvijek tako.

Istraživači su, naime, proveli istraživanje tražeći povezanost između seksa i sreće. U studiji koja je trajala tri mjeseca je sudjelovalo 28 osoba koje su u braku, a starih između 35 i 65 godina.

Podijeljeni su u dvije grupe te je jednoj skupini rečeno da nastave s uobičajenim seksualnim aktivnostima dok su drugima rekli da intimnosti u spavaću sobi poduplaju.

Tijekom istraživanja, sudionici su morali popuniti različite upitnike, jedan na početku, drugi u sredini, a treći na kraju istraživanja. Upitnici su se uglavnom odnosili na razinu sreće kod svakog pojedinca.

No, rezultati studije nisu bili očekivani. Istraživanje je pokazalo da parovi koji su morali 'pojačati' svoj seksualni život nisu bili toliko sretni kao na početku studije. Iako je razina sreće slabije umanjena, svejedno se dolazi do zaključka kako više seksa u braku ne znači da će parovi biti i puno sretniji.

Otkriveno je također da se kod parova koji su se morali više seksati smanjila seksualna želja i užitak.

Voditelj istraživanja George Loewenstein kaže kako je moguće da su rezultati takvi zato što je parovima doslovno naređeno da se više seksaju pa su to 'odrađivali' kao zadatak, a ne zato što su to uistinu željeli.

Jedna od istraživača Tamar Krishnamurti kaže pak kako studija može pomoći parovima jer je pokazala da nije riječ u tome koliko se često seksate već koliko je seks u braku kvalitetan.

>> Tajna za bolji seksualni život u braku je u kućanskim poslovima! Evo zašto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije