Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25 naslova u 4 kategorije

Solo Positivo Film Festival Opatija - izvrstan program, puno gostiju i sjajna zabava

Solo Positivo Film Festival Opatija
23.07.2016.
u 23:51

Podsjetimo, ovogodišnji SPFF, u šest festivalskih dana, donosi ukupno 25 naslova u 4 kategorije što je programski novitet u odnosu na prethodna izdanja festivala

Sedmi po redu Solo Positivo Film Festival Opatija ove godine donosi iznimno bogat i kvalitetan program na što smo već svi pomalo i navikli kad je u pitanju ovaj festival glazbenog dokumentranog filma koji se sve vise promiče u vodeći festival ovog žanra u ovom dijelu Europe.

Podsjetimo, ovogodišnji SPFF, u šest festivalskih dana, donosi ukupno 25 naslova u 4 kategorije što je programski novitet u odnosu na prethodna izdanja festivala. Sam natjecateljski dio programa donosi 8 naslova koje je odabrao njemački readtelj Uli Schueppel, ovogodišnji selektor, koji je svojim odabirom maksimalno predstavio kreativnu i angažiranu stranu žanra glazbenog dokumentarnog filma.

Opatijska Ljetna pozornica ugostit će mnoga imena iz filmske i glazbene industrije od kojih izdvajamo Daniel Millera, producenta Depeche Mode, Bill Drummonda, The KLF, Veru Robić Škarica, producenticu filma o Arsenu Dediću Moj zanat i ravnateljicu HFS-a, Hrvatskog filmskog saveza, Mladena Matičevića, redatelja filma Moj zanat, Andy Jonesa, redatelj filma I Shot Bi Kidude, Brian Rašića, world photographer The Rolling Stones, Jasnu Žalicu, sarajevsku glumicu, predsjednicu žirija, Ognjena Glavonića, beogradskog redatelja, člana žirija, Zorana Predina, također člana žirija, Branka Đurića, glumca i redatelja, Damira Pirića, redatelja filma Rock and War, Mitju Sočića, redatelja filma Novo Mesto Glasbe uz još poneko iznenađenje.

Festival otvara film Moj zanat o velikom Arsenu Dediću, beogradskog redatelja Mladena Matičevića. Arsen Dedić je od prvog izdanja bio uz ovaj festival te se potpuno logičnim čini odluka direkcije da u susret prvoj godišnjici smrti Dedića SPFF otvori upravo ovaj film.

Festivalske ulaznice po cijeni od 180 kuna koje garantiraju ulaz na sve projekcije i koncerte dostupne su do 31. srpnja na www.mojekarte.hr te na prodajnim mjestima Festivala Opatija u Opatiji i Rijeci. Kompletan program 7. Solo Positivo Film Festivala 2016. Opatija možete pronaći na službenim stranicama SPFF-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije