Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brazilski dragulji

Copacabana i Ipanema, najseksi plaže na svijetu, sinonim su zabave

Tourists sunbathe on Ipanema beach in Rio de Janeiro, Brazil, May 3, 2016. REUTERS/Nacho Doce SEARCH
Foto: REUTERS/Nacho Doce SEARCH
1/4
20.07.2016.
u 11:00

Plaža Copacabana još drži rekord po posjećenosti jednog koncerta. Roda Stewarta 1994. gledalo je čak 3,5 milijuna ljudi

Kada se spomene Rio De Janeiro, grad domaćin Olimpijskih igara, koje počinju 5. kolovoza, među prvim asocijacijama prekrasne su plaže Copacabana i Ipanema. Na njima su se odmarale brojne poznate osobe, a tamo su održane i mnoge manifestacije koje su ušle u povijest. Obje su dobile imena po kvartovima u kojima se nalaze, a smještene su na južnoj strani Rio De Janeira.

Povijesne utvrde

Copacabana se do sredine 18. stoljeća zvala Sacopenapã, a nakon gradnje kapelice u kojoj se nalazi replika kipa Gospe iz Copacabane, zaštitnice Bolivije, odlučeno je da se promijeni ime. Sama plaža duga je četiri kilometra. Na oba su joj kraja povijesne utvrde, a posebno je popularna šetnica, obnovljena 1970. godine.

Plaža je poznata po novogodišnjem vatrometu, koji je jedan od najpoznatijih u svijetu, ali i koncertima. Onaj iz 1994., na kojem je pjevao Rod Stewart, gledalo je čak 3,5 milijuna ljudi, što je i danas rekord. Na Copacabani ljetuju mnoge poznate osobe, koje najčešće odsjedaju u luksuznom Copacabana Palace hotelu. Posjetili su ga brojni celebrityji – od Marilyn Monroe do Lady Diane ili Justina Biebera, koji je tamo bio i ovog ljeta.

Girl from Ipanema

Nešto manja od Copacabane susjedna je plaža Ipanema, duga tri kilometra. Mnogima je poznata po pjesmi “Girl From Ipanema”, no ona je danas središte društvenog života, pa ćete na Ipanemi često vidjeti ekipe koje igraju nogomet, rukomet ili odbojku na pijesku, ili samo ispijaju pivo i tradicionalno brazilsko piće cachaçu.

Tamo su, kažu, i najljepše djevojke na svijetu. Ništa čudno onda što je Travel Channel proglasio Ipanemu za najseksi plažu na svijetu. 

>> Bila sam na Copacabani i lijepo je, ali neusporedivo s našim morem

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Ironman0105
Ironman0105
06:03 21.07.2016.

evo, ovakvi nebulozni clanci se desavaju kad tzv novinari kojima su Trst i Graz vrhunac avanturistickih dozivljaja u zivotu pisu o temama o kojima osim iz propagandnih filmova ne znaju nista

BA
Banirat
14:14 20.07.2016.

A Garota de Ipanema - originalna je pjesma na Portugalskom. Rio je fantastican samo treba paziti gdje se ide moze biti i opasan. Copacabana je lijepo uredjena i uzivancija za provesti dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije