Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zrinka izgleda dobro i kada je ženstvena i dječački vesela

cvitešić
Foto: AFP
1/5
20.02.2010.
u 16:22

– Heureka! – rekla je Matija urednici Mode.hr, zadovoljna da se ona prva sjetila haljine koja je bila dio kolekcije “Put svile” pokazane ne posljednjemu Nivea Cro-a-Porteru.

Za berlinsku premijeru filma redateljice Jasmile Žbanić “Na putu” akterica filma Zrinka Cvitešić odlučila je odjenuti haljine svoje dugogodišnje suradnice i prijateljice Matije Vuice. Osim premijere, ovog već sada hvaljenog bosanskog filma Zrinka Cvitešić na Berlinaleu našla se i na prestižnom popisu od samo 10 glumaca koji su ušli u program Shooting Stars da bi kao novi talenti bili predstavljeni stručnom filmskom svijetu. Nagađalo se tko je dizajnirao te Zrinkine haljine, a osobito onu na čijem prednjem dijelu dominiraju goleme ruže oblikovane motanjem nabranih pruga svilenog šifona.

Matijin ponos

– Heureka! – rekla je Matija urednici Mode.hr, zadovoljna da se ona prva sjetila haljine koja je bila dio kolekcije “Put svile” pokazane ne posljednjemu Nivea Cro-a-Porteru. Matija, pak, upravo u Puli radi posljednje kostimske probe za “Salomu” Damira Zlatara Fraya. Pošto je riječ o modernoj verziji Salome punoj sjaja, i kostimi koje je radila za tu predstavu, premijeru koje očekujemo za koji dan, puni su glamura, večernjih haljina, šljokica i sjajnog nakita. Baš u stilu Matijina modnog rada.

Zrinka Cvitešić je na prestižni filmski Berlinale ponijela dvije Matijine haljine te jednu raskošnu bijelu košulju. – Zrinka i ja surađujemo dugi niz godina i prijateljice smo – kaže Matija – i baš mi je drago da je baš ona ta s kojom se moja haljina prvi put našla na svjetskom crvenom tepihu!

Glamur i uz traperice

I mala crna haljina koju je Zrinka ponijela na dodjelu nagrada pripada Matijinoj kolekciji “Put svile”. I tu je posrijedi oblikovanje nabiranjem trakastih dijelova svile. Tamo gdje tijelo ostaje otkriveno koža je prekrivena tankim crnim tilom ukrašenim Swarovski kristalima.

– To je komercijalniji model, a opet odskače od klasične jednostavnosti malih crnih haljina – kaže Matija. – Sama ideja daje mogućnost da se takva haljinica radi u svim bojama i da se trake svilene tkanine na niz različitih načina slažu uz tijelo, što haljini osigurava unikatnost. Jednostavniji, običniji, ali ipak glamurozni izgled Zrinka je postigla košuljom s bogatim naborima najfinije svile s elementima od čipke. Nosila ju je kako treba – uz traperice!

Swarovski kristali savršeno odgovaraju Zrinki Cvitešić

Svečana haljina boje puti s kojom je Zrinka Cvitešić izašla na crveni tepih Berlinalea nije, dakako, prije nigdje nošena, fotografirana ni pokazana izvan Nivea Cro-a-Portera. A upravo je prva koju je Matija Vujica napravila radeći kolekciju “Put svile” za NCAP.

Svileni šifon od kojeg je napravljena nije podstavljen pa je to osjetljivija i opasnija njena prozirnost. No u prorezima gdje se vidi koža tanka je mrežica “posuta” Swarovski kristalićima. Njezina totalna ženstvenost prava je suprotnost dječakom temperamentu koji je također dio osobnosti naše berlinske laureatkinje. Zato je Zrinki podjednako dobro stajalo odijelo s bijelom majicom i Matijina modna ženstvenost.

Komentara 2

FA
fakin
13:04 26.02.2010.

sad si to stavio-la a kaj sa onim prije

IV
ivicas
15:35 21.02.2010.

zrinka je najb olji komad na ovim prostorima kakav se vec od davna nije pojavio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije