Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zna se "krivac"

Znate li zašto su vam potomci izbirljivi u jelu?

beckham romeo, štapići, jelo, junk food, dijete, hrana
Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL
05.04.2013.
u 09:45

Brine li vas to što dijete ne želi sve pojesti s tanjura, vjerojatno je "problem" u vama...

Znanstvenici sa sveučilišta u Sjevernoj Karolini istraživali su utjecaj gena na izbirljivost prilikom kušanja nove vrste hrane za djecu. Sudjelovalo je 66 blizanaca između četiri i sedam godina, a zaključak je da je u 72 posto slučajeva izbirljivost genetske predispozicije, a ostalo utjecaj okoline, piše Huffingtonpost.

Iako su stručnjaci naglasili da su neka djeca genetski predisponirana da budi izbirljivija, naravno to ne znači da se njihovo ponašanjem odgojnim mjerama ne može promijeniti.

Zanimljivo, istraživanje se pozabavilo povezanošću neofobije (izbjegavanja ili odbijanja novih vrsta namirnica) i postotka masnog tkiva kod roditelja i djece. U slučaju kad su roditelji imali višak kilograma, isto je uočeno i kod \"izbirljive\" djece.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije