Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Znate li zašto nas tragični filmovi čine puno sretnijima?

keira
Pixsell
13.04.2012.
u 15:23

Gledajući tragične scene u tužnim filmovima, počinjemo prevrtati svoj život. I on nam se tada čini kao vrlo prihvatljiv...

Tragični filmovi izazivaju osjećaj sreće kod gledatelja, tvrde istraživači sveučilišta u Ohiju. Istraživanje su proveli na 361 studentu koji su gledali dramu "Okajanje" (s Keirom Knightley u glavnoj ulozi), a mjerene su njihove reakcije prije, tijekom i nakon filma.

– Ljudi su koristili tragediju za nov način razmišljanja o važnim odnosima u svom životu, a pomagala im je i da više cijene odnose s bližnjima – kazala je Silvia Knobloch-Westerwick, autorica studije i izvanredna profesorica komunikacija na Sveučilištu Ohio State, te dodala:

– To može pomoći u objašnjenju zašto su tragedije i drame popularne među publikom, bez obzira što izazivaju žalost. Tragedije ne pojačavaju životnu sreću, nego nas prisiljavaju da više mislimo o sebi – kazala je Knobloch-Westerwick, a prenosi Huffingtonpost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije