Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajan učinak

Znate li što se dogodi kada u perilicu posuđa ubacite lopticu od aluminijske folije? Moglo bi vas iznenaditi!

Shutterstock
30.05.2024.
u 10:46

Ako iz svoje perilice suđa želite izvući maksimum, aluminijska folija mogla bi vam biti od pomoći

Perilice posuđa trebale bi nam olakšati život, ali to nije uvijek slučaj. Osobito pribor za jelo može biti jako nezgodan. Ako vaše metalno posuđe iz perilice posuđa izgleda prljavo i bez sjaja, nemojte još kupovati novi stroj. Aluminijska folija mogla bi biti sve što vam treba za čišćenje ogrebotina i prljavih mrlja na metalnim posudama, što je sjajna vijest.

Ako iz svoje perilice suđa želite izvući maksimum, portal Tips and Tricks savjetuje da u nju ubacite kuglicu od aluminijske folije. Svi znaju da posuđe ne izađe iz perilice uvijek kristalno čisto, pa ga većina prije stavljanja u suđericu dobro ispire, no s aluminijskom će lopticom, tvrdi Australka Caroline McCauley na TikToku, suđe biti savršeno čisto.

@carolina.mccauley 🍴 This dishwasher hack will leave your silverware sparkling ✨ #kitchenhacks #homehacks #dailyhacks #cleaningmotivation #hometips ♬ 1 step forward, 3 steps back - Olivia Rodrigo

Sve što trebate napraviti jest, kaže, komad aluminijske folije zgužvati u oblik loptice i ubaciti ga u perilicu – odmah ćete, tvrdi, vidjeti razliku na posuđu, posebno na metalnim loncima i priboru za jelo koji će izgledat kao novi jer će folija s njega obrisati prljavštinu.

Osim za perilicu posuđa, neki se na društvenim mrežama kunu i u učinkovitost aluminija u perilici rublja, a princip je isti: od folije oblikujte lopticu i ubacite je u bubanj perilice – aluminijska će folija vaše rublje osloboditi statičkog elektriciteta i omekšati ga, tvrde kućanice na društvenim mrežama. 

Stručnjaci za sigurnost hrane kažu da su ovo najčešće pogreške koje ljudi rade u kuhinji! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije