Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisni savjeti

Znate li koliko se prljavštine krije u kuhinji? Evo kako je dobro očistiti

Shutterstock
05.09.2019.
u 06:58

Kuhinja je puna tvrdokornih i masnih naslaga, a postoji nekoliko trikova kako ih u potpunosti pobijediti

Najvažnije je imati plan i krenuti od mjesta na kojem se nalazi najviše bakterija, a to je sudoper. Također, posebnu pažnju treba posvetiti kuhinjskim elementima. 

Foto: Shutterstock

Sudoper 

Na cijelu površinu se stavi sredstvo za čišćenje i pusti da odstoji neko vrijeme, a nakon toga jednostavno treba sve proći spužvicom. Ne smiju se zaboraviti i površine oko sudopera. 

Kuhinjski elementi 

Prvo je potrebno pobrisati površine i ukloniti mrvice, a tek onda našpricati s prirodnim sredstvom za čišćenje, octom. Ocat će odlično djelovati protiv bakterija i neutralizirat će neugodne mirise. 

Hladnjak

Važne su sve površine u kuhinji, pa tako i hladnjak. Ovdje je najvažnije nanijeti antibakterijsko sredstvo na ručke. Upravo su one krcate bakterijama.

Štednjak

Potrebno je maknuti plamenike i na njih nanijeti smjesu od malo soli, sode bikarbone i vode te oribati. Udubljenja ispod plamenika je najbolje očistiti štapićima za uši umočenima u ocat.

Pločice

Za pločice treba koristiti neko jače sredstvo, s obzirom na to da su pune kapljica masnoća. Sredstva u pjeni koja služe otapanju masnoće su idealna, a isto tako je važno neko vrijeme ostaviti da djeluje

Ključne riječi

Komentara 1

KO
Kora
09:45 05.09.2019.

Očekivala sam neku novu informaciju, ili bar da će se ponoviti priča o sodi bikarboni, da se utvrdi gradivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije