Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEPA KOŽA

Znate li kako izgleda suha koža? I što je još važnije, kako je dovesti u ravnotežu?

Bio-Oil
Foto: Shutterstock
1/4
05.03.2020.
u 14:49

Koža kakvu ste oduvijek željeli može se postići pravilnom njegom. Prvi je korak da prepoznate vlastiti tip kože i pronađete adekvatne preparate

U beauty časopisima i TV reklamama mnogi od nas pomalo zavidno gledaju besprijekornu kožu manekenki koje reklamiraju različite proizvode za njegu i ljepotu. Blistava, sjajna i besprijekorna koža mnogima je nedosanjani san. Ponekad je stvar genetike, ponekad nepravilne prehrane, ponekad okruženja koje doprinosi isušivanju kože, ponekad procesa starenja ili uzimanja nekih lijekova, a ponekad jednostavno korištenje proizvoda koji ne odgovaraju našoj koži.

Foto: Bio-Oil

Promjene na koži, suhoća, osjećaj zatezanja i nelagode pretežno dolaze do izražaja tijekom i nakon zimskih mjeseci. Hladnoća i vjetar, suhi zrak u zatvorenim prostorima i centralno grijanje, užitak koji nam donosi dugo tuširanje vrućom vodom, sve su to faktori koji doprinose isušivanju kože. No, ima i onih koji se s problemom suhe kože bore tijekom cijele godine. Znate li koji je vaš tip kože?

Znamo da se osnovni tipovi kože dijele na suhu, normalnu i kombiniranu kožu. Najčešći tip kože je upravo kombinirana koža, koja je masna u području T-zone, a područje oko očiju i obrazi suhi. Normalna koža je glatka, bez vidljivih pora, ne zateže i zdravog je sjaja. Kada je suha, koža zateže, peruta se, puca, sklona je crvenilu, izgleda umorno i zapušteno, a najčešće su pogođena područja lica, ruku, laktova i koljena.

Foto: Shutterstock

Tu je još i dehidrirana koža, koja često izaziva zbunjenost jer mnogi ne razlikuju suhu od dehidrirane kože. No razlika je prilično jednostavna. Dok suha koža spada pod tip kože, dehidrirana koža je stanje koje mogu izazvati različiti uzroci. Drugim riječima, kod suhe kože žlijezde lojnice ne izlučuju dovoljno masti i ona je uglavnom suha tijekom cijele godine, dok dehidriranoj koži nedostaje vode. To znači da i masna koža može pod određenim uvjetima postati dehidrirana. Kako si pomoći? Ključni sastojci za njegu suhe kože u svojoj formulaciji moraju biti takvi da ne sadrže preveliku količinu vode. Hidratacija jest odgovor na suhu kožu, međutim ako se preparat pretežno sastoji od vode, ona će u doticaju s kožom ispariti pa hranjive tvari neće blagotvorno djelovati na kožu željnu njege.

Foto: Bio-Oil

Međutim, ulje može prodrijeti u dublje slojeve kože pa su se preparati za njegu koji kao glavnu aktivnu tvar sadrže kvalitetna ulja pokazali mnogo učinkovitijima od proizvoda na bazi vode. Jedan od takvih proizvoda je Bio Oil Gel koji osim ulja sadrži humektanse poput glicerina ili hijaluronske kiseline koji vežu i pospješuju apsorpciju vode, pa je koža mekana i glatka. Uz humektanse, glavni aktivni sastojci Bio-Oil gela za suhu kožu su umirujući i hranjivi sastojci kao što su vitamin B3 i ekstrakt kamilice kako bi njega suhe kože bila kompletna. Učinkovitost Bio Oil gela potvrđena je kliničkim istraživanjem 2018. godine koje je pokazalo kako je 82 posto ispitanika primijetilo poboljšanje na koži već nakon dva dana korištenja.

Sadržaj omogućio Bio-Oil

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije