Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ja mislim...

Znate li kad ćete postati sredovječni?

Stariji ljudi
Arhiva VL
19.09.2012.
u 15:58

Koncept starenja se promijenio pa je današnja generacija pred starošću puno mlađa po stavovima, stanju uma i želji za životom, smatraju stručnjaci

Čak 70 posto Britanaca smatra da sredovječnost počinje poslije 55. godine iako u nju zapravo ulazimo poslije 35. godine, pokazalo je istraživanje britanskog portala Love to Learn.

Dvadeset posto starijih od 50 vjeruje da se granica i povisuje pa smatraju da će tek sa 60 godina ući u srednju dob. Starost ih sustiže, kako vjeruju, sa 70.

Isti postotak Britanaca smatra da je sredovječnost stanje svijesti i da godine zapravo nemaju veze s time.

– Istraživanje je pokazalo da su odrasle osobe 50-ima većinom optimistične kada je riječ o njihovoj generaciji. Oni imaju veću slobodu i financijsku sigurnost. Više od polovice ispitanika kazalo je da imaju više samopouzdanja i iskustva od mlađih ljudi, manje se boje grešaka, a velika većina ima želju za učenjem novih stvari i upuštanjem u nove hobije – kaže Gill Jackson s portala.

Europljani realističniji

Ljudi u ostatku Europe smatraju da srednja dob počinje sa 40 godina, a starost sa 62. No i tu se situacija pomalo razlikuje pa racionalni Šveđani smatraju da sredovječnost nastupa sa 34, a Grci sa 52 godine, prenosi Medical Daily.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije