Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Znate li čemu služi mala rupa na umivaoniku? Ipak tamo nije bez razloga!

Shuttershock
24.10.2022.
u 12:30

Ta rupica ima dvije namjene, a ima i svoje ime. Zove se porcelator i prva joj je funkcija omogućiti vodi da brže otječe.

Mnogi predmeti koje viđamo i koristimo svakodnevno imaju na sebi neke dodatke za koje ni ne znamo čemu zapravo služe pa tako i umivaonik ima rupicu za koju mnogi ni ne znaju zašto je tamo. Ako ste se ikada pitali, sada možete doznati njenu funkciju.

Muškarci, kakvi ste ljubavnici otkrit će vaš horoskopski znak

1/15

Naime ta rupica ima dvije namjene, a ima i svoje ime. Zove se porcelator i prva joj je funkcija omogućiti vodi da brže otječe.

Sprječavanje prelijevanja

Ako začepite umivaonik i pustite vodu i zaboravite na to, višak tekućine će kroz tu rupu ulaziti u sustav odvodnje i tako spriječiti da voda počne curiti po podu. No, ako voda iz slavine curi jakim mlazom, tada će prelijevanje samo biti odgođeno. Nemojte se posve opustiti kada pustite vodu, a odvod ste začepili.

Poboljšanje odvodnje

Ništa manje bitna, druga funkcija joj je da ako se dogodi da je donja rupa začepljena, vode ode kroz gornju, jer je i ona povezana s glavnom odvodnom cijevi. Ako dođe do nekog začepljenja, voda će se početi vraćati kroz manji otvor na umivaoniku, piše portal Espreso.

Znate li od čega je napravljena popularna čokoladica KitKat? Ovo sigurno niste znali!

 

Ključne riječi

Komentara 1

NJ
njofra51
13:30 24.10.2022.

nisam shvatio, koja je razlika izmedju te dvije funkcije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije