Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
primijenite

Znanstvenici poručili: Ovo biste trebali napraviti nakon svake svađe

prekid veze
Foto: Thinkstock
1/5
14.10.2018.
u 07:27

Nekima je potreban mir i samoća, neki ne prestaju pričati dok se ne usuglase oko rješenja, a neki se nakon rasprave jednostavno - zagrle.

Prepirke i svađe, posebice s onima koje volite, ostavljaju itekako gorak okus kojeg se želite riješiti što prije.

Kako bi se što prije vratili u ravnotežu, ljudi različito reagiraju. Nekima je potreban mir i samoća, neki ne prestaju pričati dok se ne usuglase oko rješenja, a neki se nakon rasprave jednostavno - zagrle.

Upravo ta izmjena nježnosti ono je što bismo trebali napraviti nakon svake svađe, smatraju znanstvenici koji su proveli istraživanje na Sveučilištu Carnegie Mellon u Pennsylvaniji kako bi istražili utjecaj zagrljaja nakon svađe na osobe različitih temperamenata.

Voditelj istraživanja dr. Michael Murphy, okupio je 404 sudionika, a rezultate istraživanja, koji su pokazali da se osobe koje se nakon svađe zagrle, osjećaju znatno bolje, objavio je u časopisu Plos One.

Dodiri, zagrljaji i sl imaju itekako pozitivan učinak na ljudsko raspoloženje pa je stoga zagrljaj itekako dobar izbor nakon svađe ako se želite prije osjećati bolje. 

Pogledajte i video Koliko često Hrvati peru zube, a koliko Hrvatice troše na uljepšavanje

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar duka4
duka4
09:57 14.10.2018.

Zivot je kratak da bi se svadjali oko gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije