Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Znanost je potvrdila: Žene su ipak bolji vozači od muškaraca!

Vječnoj raspravi jesu li bolji vozači muškarci ili žene s ovim istraživanjem došao je kraj.
05. studenoga 2019. u 09:24 44 komentara 1086 prikaza

Žene su se godinama trebale nositi sa seksističkim šalama o tome kako voze sporo, piše Marie Claire magazin. Žene, koliko ste puta čule neki seksistički komentar o svojim užasnim vještinama parkiranja? Jedan od komentara je i da žene koriste zrcala na autu samo kako bi vidjele staviti ruž na usne. Ako na engleskom u Google napišete 'šale o ženama vozačicama' ispast će vam 54,000,000 rezultata. 

noge, pazusi... Trebaju li žene koristititi isključivo ženske britvice ili su i muške prihvatljive za kožu

Kakogod, novo istraživanje pokazuje da kada je riječ o vožnji žene su bolje u upravljanju vozilom od muškaraca. Stranica za uspoređivanje cijena Confused.com provela je istraživanje čiji je cilj bio saznati jesu li bolji vozači muškarci ili žene. Analizirali su osiguranje, kriminal i statistike vozačkih testova i saznali da su žene bolji vozači

LJUBAVNI SAVJETI Muškarci oprez: Ove stvari ne biste nikada trebali reći svojim partnericama

Podaci sugeriraju da žene imaju manje vozačkih prekršaja za razliku od muškaraca koji su često krivi za takve prekršaje. Također su prestigli žene i kada govorimo o prekršaju vožnje pod alkoholiziranom stanju i vožnje bez vozačke ili valjanog osiguranja. Žene su manje uključene u prometne nesreće, za razliku od muškaraca. I tako je došao kraj raspravi jesu li bolji vozači muškarci ili žene; sada se možete pozvati na znanstveno istraživanje. 

NOVO ISTRAŽIVANJE Napokon je potvrđeno: Jesu li muškarci duhovitiji od žena?

U videu pogledajte koliko dobro muškarci poznaju ženske beauty proizvode. 

INTERVJU S OPRAH
Meghan i Harry šokirali priznanjem da su se vjenčali u tajnosti i da se ona htjela ubiti
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
 • PosljednjiZagorec:

  Hahaha.... možda na marsu. 😂 koji članak , za malu djecu.

 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  naravno da su bolje... pa svakodnevno u kolonama vidimo kako se češljaju, šminkaju, piju kavu i puše, čitaju Gloriju, a jednom sam vidio i da pere zube..

 • nn2:

  Naravno da je osiguranja bolja žena vozačica, zato jer radi manje kilometara zato je i manja šansa da napravi prekršaj. U vezi, braku dok su ljudi...ipak češće vozi muškarac, time šansa da on bude krivac a ne žena koja sjedii ... prikaži još! na suvozačkom mjestu. U mojoj bivšoj firmi (geodezija) išli smo skoro svaki dan na teren. Uvijek sam ja vozio auto a ne kolegica, jer ona je žensko. nije da ja nisam htio da ona vozi, jer i ja bi lako sjeo i briga me za vožnju. i tako 5-6 godina. Ona je isto imala vozačku, statistički tko će ispasti lošiji vozač ako ja riskiram a ona ne. Nisu stavili usporedbu za isti broj kilometara.