Naslovnica Lifestyle

ZET-ov vozač oduševio cijeli autobus: 'Jednostavno sam morala otići do njega i osobno ga pohvaliti'

"Malo je takvih... pohvala Ivanu i mentoru koji ga je dobro obučio njegovu poslu!"
20. svibnja 2019. u 10:28 34 komentara 77318 prikaza
Foto: Facebook/Zakaj volim Zagreb
Pogledajte galeriju 1/2

Na Facebook stranici "Zakaj volim Zagreb" podijeljena je objava koja je dirnula mnoge. Ivan Valentić, mladi vozač ZET-a, ovog je vikenda na autobusnoj liniji 223 Dubrava – Trnovčica, pomogao ući dečku s invalidskim kolicima u autobus.

kakva ideja Netko ostavlja bukete cvijeće na stanicama u podzemnoj: 'Uzmite ako vam treba uljepšati dan!'

Otvorio je srednja vrata, spustio rampu za osobe s invaliditetom kako bi lakše ušao, a nakon njegova ulaska, vratio je rampu na svoje mjesto i nastavio put dalje.

Sve je zabilježeno na kameri i podijeljeno na društvenim mrežama koje nisu skrivale svoje oduševljenje ovim brižnim vozačem. "Valjalo bi kad bi to i putnici učinili. Treba nam ljudskosti i morala", "Malo je takvih... pohvala Ivanu i mentoru koji ga je dobro obučio njegovu poslu!" komentirali su korisnici, a objavu prenosimo u cijelosti:

"Danas u 15.30 na autobusnoj liniji 223 Dubrava – Trnovčica bila sam dirnuta dobrotom, skromnošću i ljudskošću ovog divnog mladog vozača Ivana Valentića (fotke stavljam uz njegovo dopuštenje) 😊 koji je na autobusnoj stanici Klin pomogao dečku u pratnji, pretpostavljam majke, da uđe u invalidskim kolicima. Otvorio je srednja vrata, spustio rampu za invalide kako bi dečko lakše ušao, za koju nisam do danas ni znala da postoji u busevima. Nakon ulaska dečka u autobus, vratio je rampu na svoje mjesto i nastavio put dalje. Naprosto morala sam otići do njega i osobno ga pohvaliti. Malo je danas takvih vozača. Ivan Valentić, ti si naš ponos. Hvala ti, svojim postupkom uljepšao si mi dan", napisala je članica grupe uz objavu.

Uspinjača Zagreb STARA DAMA Nakon što je otklonjen kvar, uspinjača od 14 sati ponovno redovno prometuje

"Bravo za tog vozača i bravo za sve druge koji u okviru svog posla rade "samo svoj posao", kako bi neki rekli i hvala svima koji prepoznaju ljudskost gdje god i nagrade je pohvalom. Ljudskost imaš ili nemaš, a zanimanje je nešto drugo", "Primijetila sam da je u zadnje vrijeme puno mlađih vozača, bar u autobusima, i da su kulturniji od svojih starijih kolega", dodali su drugi korisnici.

Ivanu se zahvalila i mama dječaka koja je napisala:

"Dragi Ivane evo i mi ti zahvaljujemo što si pomogao mome sinu, ti si naš predivan susjed i brat od kćerkine prijateljice. Evo mogu posvjedočiti da osim Ivana ima puno mladih vozača koji su spremni pomoći, hvala im puno i neka ih Bog blagoslovi!"

Ovo su prve žene članice Kravat pukovnije i često ih vikendom možete vidjeti u centru Zagreba:

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
 • Avatar southman
  southman:

  Ljudska gesta je postala velika vijest. Gdje ide ovaj svijet !?

 • Anett:

  Ne razumijem čemu čuđenje i posebne pohvale?!? U redu, čovjek dobro radi svoj posao ali još uvijek samo radi svoj posao. Zar drugi vozači ostave invalide na stajalištu?

 • Majk:

  Pa zar smo do te mjere došli da nam ovo bude senzacija.Pohvale vozaču