Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aha!

Žensko prigovaranje izvrsno za muško zdravlje

svađa
VL Foto
19.04.2012.
u 16:30

Otkriveno je da su odrasli muškarci bili neaktivniji što su im partnerice bile pasivnije...

Možda nećete zahvaljivati svojoj partnerici kada vam krene ''pametovati'' kako biste trebali iznijeti smeće ili se sljedeću nedjelju odjenuti u trenirku i otrčati nekoliko krugova na igralištu, no znanstvenici su otkrili da je prigovaranje dobro za zdravlje. Studija sveučilišta Lincoln istraživala je društvene utjecaje na razinu fizičke aktivnosti muškaraca od 30 do 60 godina. Otkriveno je da su odrasli muškarci u Velikoj Britaniji bili neaktivniji što su im partnerice bile pasivnije. Muškarci, pak, kojima su partnerice prigovarale bili su fizički aktivniji i u boljoj kondiciji.

– Možda bismo se udobno smjestili da pročitamo knjigu, no moja je supruga znala reći: ''Hajdemo raditi nešto''  – kazao je jedan od ispitanika.

Na ispitanike je utjecalo i društvo. Oni čiji su prijatelji "visjeli" u lokalnoj birtiji, i sami su se odlučivali stajati za šankom, dok su se oni s aktivnijim prijateljima i sami odlučivali na bavljenje nekim sportom.

Mediji su također imali sličnu ulogu, piše Daily mail. Upalili su ''zvono za uzbunu'' šokirajući lijene i one koji nisu u formi informacijama o mogućim posljedicama sjedilačkog načina života.

–  Cilj ove studije bio je pomoći ljudima ispitati njihov način života i pomoći im zaključiti koji to čimbenici utječu na razinu fizičke aktivnosti. Najčešća prepreka za aktivan život jest cjelodnevni posao – kazao je autor studije dr. Richard Keegan.

Komentara 1

GU
Gustavo
21:34 19.04.2012.

j... ja ću živjet 200 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije