Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daily Mail

Žene vjeruju da su nakon 50. nevidljive suprotnom spolu

\'zene, auto, smijeh, prijateljice\'
Photos.com
11.02.2011.
u 11:42

Sedam od deset Britanki zašlih u pedesete, koje je anketirala online trgovina isme.com, smatra da ih i modna industrija posve zaobilazi

Ako život počinje u četrdesetoj, drage dame, bolje požurite uživati. Nakon pedesete vjerojatno ćete biti uvjerene da vas muškarci više ne primjećuju, zaključak je istraživanja koje je među 1246 Britanki, od kojih je 47 posto ušlo u pedesete godine, provela online trgovina isme.com. Istraživanje je pokazalo da osam od deset žena starijih od 50 misli da su postale nevidljive za suprotni spol. K tome, sedam od deset žena osjeća da ih i modna industrija posve zaobilazi. Istraživanje je pokazalo, kako donosi Daily Mail, i da tri četvrtine žena zašlih u šestu dekadu života smatra da su izgubile identitet kao individua i da su obilježene kao mame.

Glumica Lynda Bellingham (62) trenutačno je u trećem braku i godine doživljava slično kao i većina anketiranih Britanki.

– Kada navršite 50., stvarno se čini da vas društvo počne doživljavati na drugačiji način. Iznenada se suočite s tim da vas zaobilaze poslodavci, muškarci, a posebno modni dizajneri. Osobno mi je to bilo prilično nesređeno razdoblje, teže sam nalazila angažmane, a smatrala sam i da je moj romantični život završio. Čak i kad sam srela muškarca koji je sada moj treći muž, nisam ni pomišljala da bih ga mogla privući. Vrijeme je da naglas kažemo da se i nakon pedesete žene mogu dobro osjećati i lijepo izgledati, da su čak i u reklamama nerealno prikazane te da ih nerijetko predstavljaju mlađi modeli.

Ključne riječi

Komentara 1

VA
vatra
13:17 11.02.2011.

mislim da se i žene i muškarci ne trebaju opterečivati sa takvim glupostima poslije 50 čovjek treba uživati u rezultatima svoga rada, lagano se vraćati hobijima za koje ranije nije imao vremena, uživati u unucima..... to je za mene ispunjen život poslije 50te, a ne izigravanje nekih selebritija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije