Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABORTUS TURIZAM

Žene u Poljskoj ohrabruju da na abortuse idu u Britaniju

abortus
15.03.2010.
u 10:50

Grupe koje podržavaju abortuse potiču žene i djevojke u Poljskoj da stručnu pomoć potraže u Britaniji.

Grupe koje podržavaju abortuse potiču žene i djevojke u Poljskoj, gdje ga strogi zakoni zabranjuju, da stručnu pomoć potraže u Britaniji jer im britansko zdravstvo odobrava besplatan abortus.

Oglas kojim ženska feministička udruga SROM promovira slobodan izbor prikazuje ženu u donjem rublju s natpisom "moj izbor" na trbuhu. Oko nje su iznesene relevantne cijene: avionska karata do Engleske 108 dolara, smještaj 86 dolara, abortus u javnoj klinici 0 dolara i na kraju "olakšanje nakon što je procedura izvedena u pristojnim uvjetima – neprocjenjivo".

Poljska federacija za žene i planiranje obitelji procjenjuje kako svake godine tisuće žena, kojima je u njihovoj zemlji onemogućen abortus, odlaze u Britaniju, koja ima sporazum s Poljskom po pitanju besplatne medicinske skrbi.

Takozvani abortus turizam prakticiraju i mnoge žene iz Irske i Sjeverne Irske, gdje je abortus također ilegalan, kako u državnim bolnicama, tako i u privatnim klinikama.

Ključne riječi

Komentara 4

AU
autoritet
14:18 15.03.2010.

DA! Žene imaju pravo ubijati svoju djecu kad god hoće i svi koji ne misle tako su natražnjaci te konzerve!

Avatar punkufer
punkufer
15:20 15.03.2010.

Pobačaj je ubojstvo. Što drugo? Ubiti nerođeno dijete je zločin, a najgore od svega je što se taj zločin čini iz komocije. Svaki pobačaj je uništio nekoga tko je jednog dana trebao odrasti i postati čovjek, osoba, član društva, nečijiiji kolega, prijatelj, a onda i roditelj. To što je ta osoba ubijena prije rođenja ne čini stvar ništa manje užasnom od ubojstva te iste osobe s npr. 20 godina.

JA
jarac
15:33 15.03.2010.

Neznam gdje je ženama gore u Hrvatskoj ili Poljskoj, Poljkinje idu na pobačaj u englesku,a hrvatice na umjetnu oplodnju u sloveniju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije