Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Žene postaju sve jadnije dok su muškarci što stariji - to sretniji

penny vincenzi
11.10.2009.
u 15:49

Britanska spisateljica Penny Vincenzi u knjizi je pokušala dati odgovore zašto su žene postale nesretnije nego ikad prije, dok su muškarci sretniji.

Kažu da iza svakog uspješnog muškarca stoji i uspješna žena. Naravno, jer žena je oslonac muškarcu u svemu. Žene su nježnijeg i ljepšeg spola, postaju sve uspješnije u ljubavi, karijeri i pri tome još i rađaju djecu.

Žene vode države poput Njemačke (Angela Merkel), a Hillary Clinton umalo je postala najmoćnija osoba na planetu kandidiravši se na predsjedničkim izborima u SAD-u.

Imamo gotovo sve! Što onda nije u redu s nama, pita se britanska spisateljica Penny Vincenzi? Najnovija istraživanja provedena na više od milijun ljudi u SAD-u, pokazuju kako su žene sve jadnije i nesretnije nego ikada prije. I to nije sve, muškarci prema istome istraživanju su sve sretniji.

Štoviše, postaju sve sretniji što su stariji. Istraživanje Svjetske zdravstvene organizacije pokazuje kako je depresija druga bolest koja najviše pogađa žene, dok je za muškarce tek deseta po redu.

Zašto je tako i što nas to izjeda toliko da se uvijek žalimo? Vincenzi kaže kako istina možda leži u činjenici da su žene poznate kao vječita gunđala; gunđamo oko braka (Kad ću se više udati?!), oko djeteta (Kada ću imati dijete?!), kada radimo ili ne radimo...

No, prema ovom istraživanju ne bi se smjele žaliti jer prošla su vremena kada je žena sve morala obavljati sama. Danas više nije neobično kada muškarac ode na porodiljni dopust. Kućanski poslovi više nisu rezervirani samo za žene kako je to bilo prije 50 godina.

S druge strane, zašto su muškarci s godinama sve sretniji?

– Mislim da je sve u biologiji. Njima život ne završava s 50 godina, oni se mogu ponovo oženiti i mogu imati opet djecu. Dok, mi to ne možemo jer naš biološki sat je već otkucao – kaže Vincenzi.

Komentara 5

OB
-obrisani-
17:13 11.10.2009.

Hillary Clinton umalo je postala najmoćnija osoba na planetu a Tesla je umalo postao hrvat ali su ga roditelji zaribali pa su ostali srbi

KA
karlovcankica
17:48 11.10.2009.

to je zato sto svaka zena misli da joj treba neki tip poput magica..a tako je lijepo biti slobodna i birati vise magica

NI
Nik
20:27 11.10.2009.

Ma nema ta babetina pojma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije