Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaže istraživanje

Žene na muškarcima prvo primjećuju širinu ramena: A znate li što oni prvo vide na ženama?

Shuttershock
22.01.2023.
u 14:24

Jedna stvar na ženi podsvjesno im govori je li zdrava i plodna.

Antropologinja Anna Machin sa Oxford Sveučilišta za svoju je novu knjigu Zašto volimo prikupila brojna istraživanja o muško ženskim odnosima i razgovarala s mnogim stručnjacima, ne bi li otkrila koje su najveće razlike među spolovima, odnosno što jedni na drugima najčešće gledaju.

Jeste li među njima? Ovo su horoskopski znakovi koji se zaljubljuju `na prvu`

1/9


Otkrila je tako za Daily Mail da, evolucijski uvjetovano, žene na muškarcima prvo gledaju omjer ramena i struka, a poželjno je da su im ramena široka i da idu u “trokut”, te da je struk vizualno uži.

Također, žene na muškarcima vole i simetrično lice jer je ono, kako podsvjesno misle, pokazatelj dobre genetike, te im pokazuje da ih muškarac može zaštititi i posvetiti se obitelji.

Muškarci su pak 'programirani' da na ženama prvo primjećuju njihove bokove, odnosno imaju li građu pješčanog sata; jer uski struk i široki bokovi ukazuju na zdravlje i plodnost!

 

U eksperimentu praćenja oka koji je proveden u Teksasu 2015. godine, znanstvenici su otkrili da su se muškarci, ali i žene, prvo usredotočili i proveli najduže gledajući u trbuh, odnosno dijafragmu nepoznate žene prije nego što su prešli na njezino lice, što sugerira da prilikom odlučivanja kome prići kao potencijalnom partneru, ili pri provjeri konkurencije, omjer struka i bokova jedna je od prvih informacija koje obrađuje naš mozak.

Bračni par psihologa: "Ako želite da vam veza uspije, svaki dan radite ove tri stvari"

Ključne riječi

Komentara 2

PZ
pajdaš-zvončić
12:27 23.01.2023.

istraživanje proveli među kumicama koje su čekale frizuru kod frizera i čitale Story ili neki drugi znanstveni časopis ....a istražitelji su renomirani dileri rabljenih automobila iz Casablance

DU
Deleted user
14:26 23.01.2023.

Kad svedeš ljudski rod na životinjsku vrstu, onda se to tako može reći..... Prirodno je kad male homo sapiensa ugleda female homo sapiensa koja mu zapne za oko, prvo pogleda najveći dio anatomije te female, znači noge, stražnjicu i bokove, odn. struk. Tek kad se malo približi, može vidjeti je li faca u skladu s očekivanjima ili ne pa shodno tome realizira prvi potez ka zbližavanju ili odmakne pogled i produži dalje. Female homo sapiensa gleda točno isto to. S time da gleda i koliko je izruiniran taj njen potencijalni mužjak. Ako izgleda kao da su orali po njemu, najčešće neće zagristi. Ako izgleda kao da su tanjurali po njemu, to je njen mužjak, ima povijest iza sebe i dovoljno je muževan. Drugo što one gledaju jest otisak otekline na hlačama potencijalnog mužjaka. Ako oboje odgovara, taj je kuhan i pečen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije