Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ključni su hormoni

Žene na kontracepciji ne privlače mišićavi muškarci

muškarac, žena, par, partneri, seks
Thinkstock
30.03.2013.
u 13:00

Suprotno popularnom mišljenju, sve žene ne "pale" se na mišićave macho frajere...

Žene koje uzimaju hormonalne pilule "izabiru" manje muskulozne muškarce, pokazalo je novo istraživanje sveučilišta Lausanne u Švicarskoj, piše Daily Mail. Istraživanje na ženama od 18 do 24 godine pokazalo je da će se one, pod utjecajem hormona, odlučiti za partnere koji imaju usku čeljust i manje mišićav izgled jer te fizičke karakteristike ukazuju im da je muškarac stabilniji i vjerniji.

Tri mjeseca kasnije, kad su se skinule s kontracepcije, privlačniji su im bili mišićaviji muškarci s izraženim markantnim crtama lica, širokom vilicom, izraženim očima i visokom razinom testosterona.

Neka prijašnja istraživanja pokazala su da je sklonost "muškim" ili "ženskim" osobinama povezana s genetskim predispozicijama pri traženju partnera za zajedničko potomstvo, primjerice kako bi dijete imalo jak imunosni sustav, dok su druga istraživanja otkrila da žene više privlače mišićavi muškarci tijekom njihove plodne faze. Evolucijski biolog Claus Wedekind zato objašnjava da u razdoblju u kojem uzimaju pilule protiv začeća, žene nemaju vrhunac plodnosti svaki mjesec, pa ih privlače muškarci s nekim drugim karakteristikama.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije