Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brojke govore sve

Žene ili muškarci? Znate li tko je skloniji preljubu?

preljub
21.05.2012.
u 12:15

Prevara ženama donosi mnogo više samopouzdanja i romantike, a muškarci traže zadovoljenje svojih seksualnih potreba

Žene su sklonije preljubu nego muškarci i znatno se češće upuštaju u takve avanture, pokazalo je istraživanje iz Velike Britanije provedeno na 4000 ispitanika. One tijekom života imaju prosječno 2,3 ljubavnika, dok se muškarci mogu pohvaliti s prosječno 1,8 ljubavnica. U preljubničke vode žene zakorače s prosječno 37 godina, dok su muškarci potaknuti na preljub krizom srednjih godina, najčešće oko 42. godine.

Ovim rezultatima skida se teret s leđa muškaraca za koje se vjerovalo da više ''šaraju'' na osnovi njihovih ''lovačkih priča''. Zanimljivo, i muški i ženski ispitanici ustvrdili su da je monogamija za njih neprirodna, ali 80 posto namjerava ih ostati u sadašnjem braku.

Preljubnici ne vole preljubnike

Iako varaju, neki ljudi ne vole biti prevareni! Čak je 40 posto žena i 30 posto muškaraca izjavilo da bi odmah podnijelo zahtjev za razvod da saznaju da ih vjeran partner vara s drugom osobom, što se može povezati s dvostrukim kriterijima koje takve osobe imaju.

Žene u potrazi za romantikom

Prevara ženama donosi mnogo više samopouzdanja i potvrđivanja u krevetu, ali ono zašto najčešće traže utjehu u tuđem krevetu jest emocionalno povezivanje i ispunjenje te romantika koju im sadašnji partner možda ne pruža u potpunosti. Muškarci su pak istaknuli da partnerice varaju zbog pojačanog seksualnog nagona i njegova zadovoljavanja te dosade u bračnom krevetu, ali i potvrđivanjem svog ega povećanim brojem partnerica. Još jedna razlika koja bitno odvaja žene i muškarce koji sjede na dva stolca jest i činjenica da žene u avanture unose više osjećaja i češće se zaljubljuju u partnere sa strane.

 

Komentara 4

CC
Chicago Chicago
13:11 21.05.2012.

Koje su ovo ankete i koja istrazivanja? Na ovom svijetu vise nista nije normalno, a daleko najludje je novinarstvo.

MA
Mamlaz
18:44 21.05.2012.

Sorry stari, ovo nije prvo istraživanje koje dokazuje da žene češće i više unose osjećaje u varanje nego muškarci. To je dokazalo više istraživanja koja se objavljuju već godinama. Možda ti se ne sviđa jer si feminist ili feministica, ali iz osobnih iskustava mogu reći da se potpuno slažem sa ovim rezultatima. Za mene seks sa strane nikada nije značio išta više od samog čina, a cure... pa, znao sam jednu koja je razmišljala kao ja. Ostale su više-manje bile ili pšosatale zaljubljene u frajere s kojima su varale svoje frajere. Zar vam toliko smeta razbijanje jednog neistinitog stereotipa?

BO
boston
21:01 21.05.2012.

najskloniji preljubu su oni koje zasvrbi, a nema ih tko pocesati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije