Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPSESIJA ILI LJUBAV

Ženama cipele znače više od bivših ljubavnika

carrie
Pixsell
15.12.2009.
u 10:09

Čak 92 posto žena sjeća se prvih cipela koje su kupile svojim novcem, bilo da je riječ o modelima poput Manola Blahniksa ili Jimmyja Choosa, da ih je inspirirala Carrie Bradshaw ili da je riječ o običnim cipelama kupljenim na sniženju.

Ono u što mnogi muškarci već dulje vrijeme sumnjaju potvrdila su i istraživanja – cipele su bliže ženskom srcu nego što će oni ikada biti. Do te mjere da će žena prije sačuvati sjećanja na svoje najdraže lakirane cipele ili štikle nego na dečka kojeg je "nogirala".

Tako se čak 92 posto žena sjeća prvih cipela koje su kupile svojim novcem, bilo da je riječ o modelima poput Manola Blahniksa ili Jimmyja Choosa, da ih je inspirirala Carrie Bradshaw ili da je riječ o običnim cipelama kupljenim na sniženju. A tek ih se 63 posto uspjelo sjetiti imena prve osobe koje su poljubile.

Također, dok 96 posto žena žali za parom cipela koji su morale baciti, tek 15 posto njih žali zbog prekida s nekim dečkom.

Ovi podaci sasvim sigurno teško mogu utješiti bilo kojeg muškarca koji misli da živi s vlastitom verzijom kraljice iz serije "Seks i grad", svaki put kada pogleda u njezin dio ormara.

Stručnjaci s internetske stranice Tszuji.co.uk koji su proveli istraživanje vjeruju kako razlozi za ove ekstremne brojke koje upućuju na bezuvjetnu ljubav žena prema cipelama leže u njihovim navikama kupovanja. Veliki broj njih kupuje novi par cipela za svaku specijalnu prigodu poput vjenčanja, rođendana ili blagdanske zabave. Ali i dalje, na užas njihovih muških polovica, ostaju vjerne svojim starim cipelama, gradeći tako zavidnu kolekciju do svojih srednjih godina, s time da veliki dio tih cipela u biti nikada ne nose.

- Ovo pokazuje kako su žene više vezane uz svoje cipele nego li se to prije mislilo. Do te granice da ih tretiraju kao najbolje prijatelje. A čini se i da uspomene na cipele traju dulje od onih na bivše ljubavnike - objavljeno je u navedenoj studiji.

Žena u prosjeku posjeduje 19 pari cipela, no redovito nosi samo četiri para, a četvrtinu kolekcije nosi tek jednom. Jedna od šest žena ima više od 30 pari cipela, dok svaka šesta žena nema dovoljno veliku sobu u koju bi ih smjestila.

Ključne riječi

Komentara 6

BE
Berlioz
11:43 15.12.2009.

Sumnjam da bi se takvi rezultati dobili istrazivanjem u Hrvatskoj no u buducnosti, predanim radom medija, mozemo i to ocekivati. Koliko god to perverzno i bolesno zvucalo.

OB
-obrisani-
20:40 15.12.2009.

Cipela se može upotrijebiti umjesto ljubavnika, pogotovo ako ima štiklu.

DO
doktorica
08:01 16.12.2009.

Cipele se mogu spremiti u ormar kad zatrebaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije