Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Želite se zaštititi od neugodnih financijskih rizika, a pritom i misliti na vlastito zdravlje na vrijeme? Otkrivamo kako možete oboje

Doktori
Foto: Shutterstock
21.11.2019.
u 08:59

Ugovorite li policu online do 30. studenog, ostvarit ćete 15% popusta na osnovno pokriće te imati pravo na gratis B-listu lijekova u prvoj godini

Splićanka Mirjana B. proljetos je neočekivano hospitalizirana. Prvotni šok bila joj je, dakako, promjena u zdravstvenom stanju, zatim otvaranje bolovanja, a onda i tjedni oporavka koji su uslijedili. Za takve situacije nitko nije spreman, ali se uvelike lakše podnose kada ste osigurani, zaključila je poučena ovim iskustvom. “Više mi se neće dogoditi da nemam dopunsko. Ne trebam niti govoriti da je najveći šok uslijedio kada sam dobila račun od par tisuća kuna. Inače nemam problema sa zdravljem i uvijek sam mislila da ne trebam dopunsko, ali evo, na vlastitim se greškama najbolje uči”, navodi.

Naime, nakon nekoliko dana pretraga u bolnici Mirjana je morala na manju operaciju, nakon čega je uslijedilo i određeno vrijeme oporavka u istoj ustanovi. Dodatno neugodno iznenađenje bili su i troškovi liječenja, no upravo se taj dio mogao izbjeći da je imala policu dopunskog osiguranja koja bi joj pokrila liječenje. Neplanirani financijski izdaci, još pogotovo ako su ovako visoki, nikome ne trebaju i rijetko smo kada za njih spremni. Kako se onda, pitate se, od takvih šokova zaštititi?

Mirjana ističe i da sada svim prijateljima, kao i kolegama na poslu, na vlastitom primjeru objašnjava koliko je važno na vrijeme se osigurati. “Jednostavno, jednom kad počnete plaćati dopunsko, o tome više ne morate razmišljati, a cijelo ste vrijeme zaštićeni”, dodaje. “I to je sjajan osjećaj. Iz današnje si perspektive - a znate kako je to, uvijek nekako misliš ‘zdrav si, pa ne treba mi’ - više ne bih dopustila da nemam policu dopunskog osiguranja”, naglašava Mirjana.

Mirjanina priča samo je jedan u nizu primjera zašto je važno biti osiguran. Korisnici ugovorenog dopunskog zdravstvenog u Croatia osiguranju nemaju sve te troškove. Razmislite jeste li osigurani, a ako niste, taj korak poduzmite na vrijeme jer je to jedan od načina na koje ne samo da skrbite o svojem zdravlju nego i o budućnosti. Ugovorite policu dopunskog osiguranja Croatia osiguranja kako se ne biste izložili nepotrebnim financijskim rizicima. Ugovorite li policu online do 30. studenog, ostvarit ćete 15% popusta na osnovno pokriće te imati pravo na gratis B-listu lijekova u prvoj godini. Također, sve osiguranike očekuje i digitalna iskaznica u mobilnoj aplikaciji Moja Croatia.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije