Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hitovi na glavi

Želite li efektnu i brzu promjenu - obojite kosu

bojanje kose
Sanjin Strukić/PIXSELL
22.01.2011.
u 17:32

Bojenje, osobito ako se provodi nepravilno i dugotrajno, može dubinski oštetiti i oslabiti kosu, pa se čuvajte neumjerena eksperimentiranja s različitim vrstama i koncentracijama preparata

Želite li se jednostavno, a efektno uljepšati, pomladiti, promijeniti... među najboljim je receptima za to bojenje kose. Suvremene boje nevjerojatno su raznovrsne i uistinu blage u usporedbi s nekadašnjim “kiselinama”, no ipak ne zaboravite – obojena kosa zahtijeva posebnu njegu, bilo da je riječ samo o laganom prijelazu na neznatno tamniju ili svjetliju nijansu, ili o boji koja je u velikom kontrastu s prirodnim pigmentom vlasi.

Bojenje, osobito ako se provodi nepravilno i dugotrajno, može dubinski oštetiti i oslabiti kosu, pa se čuvajte neumjerena eksperimentiranja s različitim vrstama i koncentracijama preparata. Svakako je poželjno savjetovanje s frizerom, a bojite li kosu sami, pridržavajte se uputa o sigurnosti kako biste izbjegli iritacije i alergije, koje se često javljaju upravo zbog agresivnih sastojaka u bojama za kosu. Proizvođači to nastoje spriječiti izbacivanjem nepoželjne “kemije” poput amonijaka, no imate li vrlo osjetljivu kožu i vlasište, savjetujte se s dermatologom i nastojte odabrati boje koje sadrže blage, prirodne sastojke s ekojamstvom.

Suvremene boje u pravilu sadrže i njegujuća ulja, biljne ekstrakte, matičnu mliječ i druge blagotvorne tvari koje hrane i jačaju vlasi. U njezi obojene kose osobito je važan pravilan odabir šampona (danas se nudi uistinu širok izbor specijaliziranih proizvoda koji istodobno “štede” vlasište i čuvaju boju), a svakako su poželjni regeneratori i maske - intenzivni tretmani koji obiluju hidratantnim i hranjivim tvarima. Želite li iz odabrane nijanse izvući maksimum, tu su i posebni “pojačivači” boje za posebne efekte te preparati za iznimno visok završni sjaj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije