Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tv poduka

Želite li bolju vezu, gledajte i učite iz kultne serije “Seks i grad”

carrie
Pixsell
04.06.2011.
u 08:54

Znanstvenici sa sveučilišta Ohio otkrili su da su studenti koji gledaju seriju “Seks i grad” mnogo samopouzdaniji i otvoreniji u intimnim razgovorima

Znanstvenici sa sveučilišta Ohio u novom su istraživanju otkrili da su studenti koji gledaju ili su gledali seriju “Seks i grad” mnogo samopouzdaniji i otvoreniji u intimnim razgovorima. Rezultati nisu zanemarivi, budući da je dvostruko više studenata bilo spremnije razgovarati o seksualnim problemima nakon što su pogledali kako to čine Carrie i društvo.

 – Jedan je od moćnih aspekata zabavnog TV programa u tome da ljude može navesti na razgovor o ozbiljnim stvarima o kojima se možda inače ne bi otvorili. Ljudi se poistovjećuju s televizijskim likovima te onda konverzacije preslikavaju na stvaran život – rekla je za Daily Mail psihologinja Emily Moyer-Gusé, autorica studije.

 Gotovo 50 posto ispitanika koji su gledali epizodu “Seksa i grada” u kojoj likovi razgovaraju o spolno prenosivim bolestima u roku od dva tjedna o toj je temi razgovaralo s partnerima.

 – To je prilično važan bihevioralni efekt nakon samo jedne epizode. Kad su studenti vidjeli da likovi pokazuju samopouzdanje i sposobnost da uspješno vode takve osjetljive razgovore, rekla sam im da sličan scenarij pokušaju primijeniti u vlastitom životu. Nakon toga su osjetili da su i sami sposobni povesti ozbiljan razgovor – zaključila je psihologinja te dodala da su studenti o seksualnim temama nakon gledanja serije bili spremniji razgovarati s prijateljima, ali i partnerima.

Ključne riječi

Komentara 4

PP
pp
12:42 04.06.2011.

hm...sumnjam da je nešto preuspješna veza ako se cura poistovjeti sa bilo kojom od te \"fantastične ćetvorke\" jer ne znam kom dečku je san biti s jednom od tih kokoši...Samanthom možda da mi da poduku al s njom nebi ja ovako loš u krevetu dugo izdržao :)

OB
-obrisani-
21:18 04.06.2011.

Da, neke su toliko samopouzdane da se prijavljivaju po Internetskim profilima, internetski chat online i tko zna gdje vec.Valjda im je to ta zarada od 80.000$ na koju se pozivaju. Sramota i dno dna njihovog jadnog zivota i vise @terapeut,t, Gricka**, kako ste. Jos niste poceli sa minusima. Kaj cekate

Avatar Hrvatski vukodlak
Hrvatski vukodlak
10:58 05.06.2011.

Najbolje se sjećam scene u jednoj epizodi,kad ljutita Carrie gura od sebe Biga rijećima: y**i se,y**i se...y**i me... Ta je serija napravila više štete nego koristi.Bila je slon u staklenoj kući morala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije