Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

'Zelena škola' u botaničkom vrtu Fjori fora na Hvaru za sve uzraste

Foto: Promo
1/8
26.06.2023.
u 09:12

Program događanja u vrtu ide u smjeru sadržaja za sve uzraste pa tako ovog ljeta počinje 8. srpnja s projektom "Zelena škola"

U samom srcu otoka Hvara, točnije na istočnoj strani u selu Gdinj, nalazi se botanički vrt Fjori fora.

Na 2500 kvadrata proteže se prava oaza o kojoj brine svega par ljudi, ali ljudi koji svim srcem vole ovaj otok i obilje koje on nudi, unatoč kršu i Suncu koje nemilosrdno prži većinu godine. Oaza je to u kojoj vladaju mir i tišina, oaza u kojoj su postignuti totalni zen i prirodna ravnoteža između biljaka, životinja i samoga čovika, a sve to uz minimum vode i maksimum truda.

Kad čujete Hvar, momentalno većina pomisli na “lude“ zabave, ali otok Hvar je puno više od toga. Otok Hvar su polja lavande, silni maslinici i vinogradi, otok Hvar su svi oni težaci koji su primili sva kamenja na svojin leđima, da bi izgradili suhozide, konobe, gustirne. Otok Hvar su i 1163 različite biljne vrste, od kojih dobar dio krasi i naš botanički vrt.

Ova mirisna biljna oaza svojevrsni je "Hvar u malom". Kroz 6 biljnih polja, posjetelji se mogu upoznati sa samoniklim biljem koje svjedoči o bioraznolikosti otoka Hvara. Svako od šest polja posvećeno je posebnoj skupini biljaka koje su otočani stoljećima koristili u svakodnevnom životu: jestivih biljaka, biljaka za izradu kozmetičkih i ljekovitih preparata, biljaka za izradu i bojanje tekstila… Kroz polja vodi kružna staza, sve do odmorišta – mjesta za prezentaciju i degustaciju autentičnih otočkih proizvoda, pomno odabranih za brand fjori fôra.

Program događanja u vrtu ide u smjeru sadržaja za sve uzraste pa tako ovog ljeta počinje 8. srpnja s projektom "Zelena škola". Jedinstvena radionica “Zelena škola” sa čak 5 zanimljivih predavača približit će vam čaroliju otoka Hvara, bilja i eteričnih ulja na lokalnoj i svjetskoj razini.

Na događanju sudjeluju:

Igor Jerković, prof. dr. sc., Kemijsko-tehnološki fakultet, Split 
Mirela Ilenić, poduzetnica, kreatorica kozmetike i fitoaromaterapeutkinja 
Melani Kovač, aromaterapeutkinja i osnivačica platforme Dropsmart 
Monika Maligec, pedijatrica i aromaterapeutkinja 
Kristina Lazaneo, magistra agronomije i dizajnerica vrtova 
Kristijan Rojnica, chef

Broj mjesta za radionicu je ograničen! 

Osigurati mjesto može se kupnjom ulaznice na web stranici fjorifora.com

Cijena ulaznice uključuje prijevoz, sudjelovanje u programu edukativnih predavanja i interaktivnih radionica, degustaciju hrane i pića te fjori fôra poklon paket. Za sve detalje, pratite objave na našem webu i društvenim.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije