Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakov bloger u Norveškoj

Zavirite u unutrašnjost ovog hotela od snijega i leda jer uskoro će se otopiti

Igloo hotel
Foto: Hrvoje Jurić
1/14
29.02.2016.
u 12:39

Ovogodišnja tema hotela je "Nordic Legends & Myths" i prostire se na 2500 četvornih metara. Od 6000 kubika snijega i 250 tona leda napravljeno je 30 soba i 4 apartmana.

Prvi Igloo hotel napravljen je 2000. godine i tada se nije bazirao na određenoj temi. Sadržavao je tek šest soba, ali tada je bio jedini ledeni hotel u Skandinaviji.

S obzirom da se hotel otopi svake godine sredinom travnja, a poučeni iskustvom iz vlastitih pogešaka zaposlenici su odlučili svake godine hotel napraviti po određenoj temi.

Glavni dizajner Knut Kjeldsberg pričao mi je kako su teme povezane i cilj im je promovirati skandinavske ljepote i povijesne znamenitosti. Među prvim temama bili su vikinzi, Norveške bajke, kultura i običaji Sami naroda.

Ovogodišnja tema hotela je "Nordic Legends & Myths" i prostire se na 2500 četvornih metara. Od 6000 kubika snijega i 250 tona leda napravljeno je 30 soba i 4 apartmana. Zanimljivo je da su ove godine hotel radili samo zaposlenici hotela, njih pet i kroz četiri tjedna intenzivnog rada uspjeli su ga završiti prije Božića.

To uključuje skulpture, svih trideset soba, četiri apartmana, bar, kapelicu i galeriju. Prošle zime u kapelici se vjenčalo 20 parova, uz popratne tradicionalne običaje Sami vjenčanja.

"U početku smo razmišljali napraviti toalet u samom hotelu, ali gostima se ta ideja nimalo nije svidjela, posebno ženskom dijelu. Zbog toga smo napravili mali kompleks izvan hotela koji se sastoji od restorana, sauna, toaleta, ali i niz drugih aktivnosti kao što je najam skutera, noćni izleti u planine, čekanje na polarnu svjetlost i slično." - rekao je Knut.

Bez obzira na ekstremne temperature koje na sjeveru Norveške prelaze preko - 40 stupnjeva, u hotelu je temperatura između -4 i -7 stupnjeva, tijekom cijele zime. Kreveti i stolice su presvučeni sobovim krznom, a noći se u vrećama za spavanje. Cijena noćenja iznosi 2250 norveških kruna po osobi.

>>'Nekad uloviš ribu i pojedeš je, a nekad upadneš u more i riba pojede tebe'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije