Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više uživale

Zašto su žene u vrijeme komunizma imale bolji seks?

seks
Foto: Thinkstock
13.08.2017.
u 16:54

Komparativno sociološko istraživanje o Istočnoj i Zapadnoj Njemačkoj provedeno nakon pada Berlinskog zida otkrilo je kako su žene s Istoka postizale dva puta više orgazama nego žene sa Zapada

Žene su za vrijeme komunizma puno više uživale u seksu. Komparativno sociološko istraživanje o Istočnoj i Zapadnoj Njemačkoj provedeno nakon pada Berlinskog zida otkrilo je kako su žene s Istoka postizale dva puta više orgazama nego žene sa Zapada, piše New York Times

Istraživači su oduševili ovim istraživanjem pogotovo zato što su žene iz Istočne Njemačke nosile dvostruki teret, imale posao i još naporno radile kod kuće. S druge strane, žene iz Zapadne Njemačke ostajale su kod kuće i uživale u raznoraznim kućanskim uređajima koje je proizvela kapitalistička ekonomija. No, one su imale manje seksualnih odnosa i manje seksualnog užitka od žena koje su morale čekati u redu za wc papir. 

Autorica teksta razgovarala je s 30-godišnjom Danielom Gruber čija je majka rođena i odrasla u komunističkom sistemu. 

– Majka je stalno forsirala oca da imaju dijete i ona sada ne razumije koliko je to teže. Njima je bilo puno lakše, imale su vrtiće i jaslice, mogle su ići na porodiljni kad su htjele i posao bi ih čekao. Ja radim na ugovor i jednostavno nemam vremena ostati trudna – ispričala je ona. 

Profesorica Katerina Liskova sa Sveučilišta Masaryk u Češkoj ispričala je pak o počecima istraživanja o ženskim orgazmima. 

– Početkom 1952. godine čehoslovački seksolog počeo je raditi istraživanje o ženskom orgazmu, a 1961. održana je konferencija posvećena toj temi. Fokusirali su se na važnost jednakosti između muškarca i žene i žensko zadovoljstvo. Neki su čak tvrdili kako muškarci također trebaju sudjelovati u kućanskim poslovima i odgoju djece inače neće imati dobar seks – rekla je ona.

Komentara 28

IS
isulj2
17:31 13.08.2017.

Cure iz VL, sve u Sj. Koreju pa uživajte.

SO
SoloHan
17:43 13.08.2017.

Nije bilo turskih serija, ni dinastije, ničega, moga si se samo jebat

Avatar pendreck
pendreck
17:32 13.08.2017.

Jos su se vise nasi preci na selu seksali, osobito prije radija, tv a osobito prije dangubljena citajuci novine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije