Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zašto smo proizvode za zaštitu kože od sunca odlučile potražiti u Kiehl'su?

Kiehl's
04.05.2021.
u 08:46

Dolaskom proljeća nije se probudila samo priroda već smo isto učinili i mi. Polako se izvlačimo iz kućne atmosfere, a dekicu smo s kauča prebacili na travnjak. Krenuli su kratki izleti, prvi planovi za godišnji odmor ili barem koji produženi vikend. U svemu tome, uz dobro raspoloženje prate nas i sunčeve zrake. Iako su one ovog proljeća poprilično sramežljive, to ne znači da je njihov utjecaj na našu kožu umanjen

Bez obzira na to što sunce možemo smatrati izvorom života i glavnim izvorom vitamina D, poznato je kako zaštita kože od njegovog djelovanja nije rezervirana samo za toplije dane, već bi trebala biti dio naše skincare rutine tijekom cijele godine. Sigurni smo da ste u nekoliko navrata čuli koliko je korištenje proizvoda za zaštitu od sunca važno, ali upravo ta činjenica dovela je do niza pitanja.

Zašto je važno koristiti SPF tijekom cijele godine te koje točno posljedice manjak zaštite ostavlja na našoj koži?

Studije su pokazale da UV zrake imaju još štetnije učinke na kožu u kombinaciji s polutantima okoliša i izlaganjem slobodnim radikalima, poput ispušnih plinova i dima cigareta, što može dovesti do neujednačenog tona kože i pridonijeti kumulativnom oštećenju tijekom vremena. Kiehl'sova globalna dermatologinja, dr. Megan O'Brien objašnjava: „UV zračenje i zagađenje neki su od vodećih uzroka oksidativnog stresa koji mogu ubrzati vidljive znakove starenja, uključujući stvaranje finih linija i bora, nedostatak blistavosti, hiperpigmentaciju i tamne mrlje.“

Trebam li koristiti SPF i kad nisam na otvorenom?

Doktorica Megan O'Brien ima odgovor i na to pitanje: „Kada smo u zatvorenom prostoru, slučajno izlaganje unutarnjem svjetlu (svjetlost koja dolazi kroz prozore ili staklena vrata) kao i vanjska izloženost UV zrakama i onečišćenju mogu prouzročiti štetne posljedice koje se s vremenom pojave na površini kože kao vidljivi znakovi starenja."

Sad kad smo dobili neke od odgovora na često postavljena pitanja, dolazimo do onog najvažnijeg, kako odabrati odgovarajuću formulu za zaštitu od sunca?

Prilikom odabira formule važno je poznavati svoju kožu i znati kako joj uz odgovarajuću zaštitu pružiti i prijeko potrebnu hidrataciju. Svjesni činjenice da svaka koža priča svoju priču i da jedna formula nije univerzalan odgovor, u Kiehl'su su razvili proizvode za zaštitu od sunca koje odgovaraju svima. 

Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50

Lagana, neljepljiva tekstura – tri su riječi koje najbolje opisuju ovaj hidratantni gel koji predstavlja jedan od omiljenih proizvoda za zaštitu kože od sunca. Iako je namijenjen svima, posebno je zanimljiv onima koji traže rješenje za masnu i mješovitu kožu, jer ne začepljuje pore, a istovremeno je dovoljno snažna obrana od štetnog zračenja, ali i polutanata i slobodnih radikala. Tajna ove kreme krije se u vitaminu E koji je moćni antioksidans i čuva stanice od oštećenja. Osim zaštite koju pruža koži, čini je glatkom, a kako je zaslužan i za vlaženje kože, sprječava i prijevremenu pojavu znakova starenja pa se svrstava u grupu anti-age preparata.

Ultra Light Daily UV Defense SPF 50

Tekstura ove kreme nešto je bogatija od njene prethodnice, što je čini idealnim odabirom za one koji imaju suhi tip kože. Međutim, bez obzira na to što pogoduje suhom tipu kože, ova krema odgovara gotovo svima. Iako bogata, začuđujuće je lagane, brzoupijajuće teksture što je velika prednost u usporedbi sa sličnim proizvodima, koji su često gusti i ljepljivi. Zaštita od sunca nije njezina jedina prednost, jer štiti kožu i od nečistoća te pomaže izgraditi i očuvati kožnu barijeru. Ako još niste sigurni je li ovo pravi izbor za vas onda je važno naglasiti kako je ova krema pravi mali multipraktik, jer osim što štiti vašu kožu, prevenira pojavu tamnih mrlja, pjega i bora, ona je također dovoljno hidratantna te je bez problema možete koristiti kao podlogu za vaš makeup, a da ne zaboravimo, pri tome ne začepljuje pore.

Daily UV Defense Mineral Sunscreen SPF 50

Problematičan ten zahtjeva posebnu brigu, osobito kad je riječ o odabiru proizvoda za zaštitu od sunca. Upravo taj riskantan odabir često dovodi do toga da osobe s osjetljivom kožom i kožom sklonom aknama izbjegavaju korištenje zaštitne kreme. Posljedica - bore se javljaju i do tri godine ranije, a koža gubi čvrstoću i do deset godina prije nego obično. Kako bi olakšali ovaj odabir, Kiehl's stručnjaci proizveli su kremu za zaštitu od sunca koja se ne temelji na kemijskim filtrima, već na stopostotnim mineralnim filtrima prirodnog porijekla. Upravo zato, ova krema može se nanositi svakodnevno, bez straha od neželjenih ishoda na suhoj i problematičnoj koži. Još jedna prednost ove kreme je što je lagano obojena te iako ne prekriva veće nepravilnosti, pruža lagani „blur“ efekt i prirodno ujednačava ten.

Ultra Light Daily UV Defense CC Cream SPF 50

Kiehl's CC krema spada u spektar proizvoda za zaštitu kože od sunca, a ono što je čini neizostavnim odabirom je iznimno lagana formula i brza moć upijanja. Osim toga, ona vam nudi i zaštitu od sunca i prekrivanje u jednom proizvodu te je pogodna za sve tipove kože. Suhoj će koži pružiti prijeko potrebnu hidrataciju, lagana tekstura neće ostaviti težak film na masnoj koži, a uz sve to pomoći će u prekrivanju nepravilnosti. Tajna ove formule leži u sastavu kreme koja sadrži ekstrakt biljke liči, koji će koži osigurati dozu vitamina C, folnu kiselinu, vitamine B skupine i bakar. Osim „tajnih“ sastojaka veliku ulogu igra i njezina nekomedogena tekstura koja neće začepiti pore, a jedina posljedica bit će svjež i blistav izgled.

Pitate li se još uvijek koja Kiehl's formula za zaštitu od sunca najbolje odgovara vašem tipu kože, Kiehl's nudi i besplatnu analizu kože te konzultacije koje su vam, osim u njihovim prodavaonicama u Arena Centru, Centru Cvjetni, City Centru one West, City Centru one Split i Supernovi u Zadru, dostupne i putem telefona, na broju 091/6311-988 ili putem privatne poruke na službenim Kiehl’s profilima na Facebooku i Instagramu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije