Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasna konkurencija

Zašto se žene zagledavaju za drugim ženama?

severina (1)
Davor Višnjić/PIXSELL
15.11.2012.
u 11:53

Žene su stroge kritičarke jedna prema drugoj i ocjenjuju sve – koliko su druge mršave, kako su građene, ali i dekolte i frizuru

Čak je i Severina jednom priznala da se na cesti ponekad okrene za ženom ne bi li promotrila kako je odjevena i kakva joj je frizura. Stoga nije ništa čudno da i mnoge žene uočavaju lica, tijela i modne detalje na drugim ženama. Iako muškarci slove za vizualne tipove, nisu usamljeni u zagledavanju za ženama – jer jedna je anketa pokazala da  žene na svojim kolegicama, prijateljicama ili prolaznicama odmjeravaju prvo odjeću, frizuru i ten, pa zatim ocjenjuju dekolte, vitkost, imaju li celulita, boju kose i veličinu poprsja. Tek na kraju se nalazi izbor cipela i torbe jer iz stila drugih mogu puno naučiti...

Drugačiji povod

Polovina žena prije svega uspoređuje se s drugim ženama jer smatraju da su im konkurencija, pokazalo je istraživanje na dvije tisuće koje je provela tvrtka Swimwear 365. Jedna od deset žena želi izgledati bolje od drugih, a 40 posto njih realistične su osobe i s drugim se ženama ne žele uspoređivati u negativnom smislu. Čak 42 posto njih priznalo je da svaka žena, ma kako god izgledala, ima "nešto" za uspoređivanje.

Žene se osobito zagledavaju za drugim ženama na plaži (80 posto), a 43 posto njih reklo je da čak zapaze i kakav kupaći kostim nose. Trećina žena više od muškaraca svakako odmjeri ženu koja se bavi sportom, piše Daily Mail.

Ipak, polovica žena koje su sudjelovale u istraživanju rado upućuje kompliment prijateljici, najčešće zbog dobre odjevne kombinacije ili cipela. Drago im je ako i one dobiju pohvalu, ali 42 posto ne vjeruje da su takvi komplimenti iskreni.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije