Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zaštitite se od komaraca, krpelja i mrava narodnim savjetima

krpelji
VL
PR
Autor
PR članak
11.07.2013.
u 13:21

U prilogu donosimo savjete iz bakine škrinje kako se na jednostavan način zaštititi od uboda komaraca, kako otjerati mrave koji su upravo došli podijeliti s vama vaš obrok u prirodi ili stanu...

Jedva ste dočekali godišnji odmor, a male vam napasti u prirodi, na obali rijeka i jezera, moru, u stanu, ne daju mira. Kako stati na kraj krpeljima, mravima i komarcima?

U prilogu donosimo savjete iz bakine škrinje kako se na jednostavan način zaštititi od uboda komaraca, kako otjerati mrave koji su upravo došli podijeliti s vama vaš obrok u prirodi ili stanu, kako se zaštititi od krpelja tijekom boravka u prirodi. To je iznimno važno za djecu, ali i odrasle kad se razigraju po travi, pa ih \'zaskoči\' krpelj, koji, ako je zaražen, može uzrokovati virusne i bakterijske bolesti. Kako postupiti kad ga otkrijete na koži? Za one koji su često u prirodi medicina preporučuje cijepljenje, kako bi izbjegli bolest koju uzrokuje krpelj zaražen virusom - upalu moždane ovojnice. Lajmsku boreliozu i erlihiozu uzrokuju krpelji zaraženi bakterijama.

Biljke će vam sigurno pomoći da otjerate spomenute kukce. U svijetu je čak 3000 biljnih vrsta koje učinkovito djeluju protiv malih napasnika. Jeste li znali da kadulja i lavanda tjeraju krpelje, ali i mrave i komarce, metvica udaljava sve kukce, kao i kamilica, lovor ih također udaljava, a timijan i bazga su pravi čistači i neprijatelji komaraca i mrava. Neven je prava blagodat u našem vrtu jer tjera sve napasnike. I još puno toga pročitajte u našem prilogu. Priroda ima lijek za svaki naš problem, pa i protiv kukaca.

Ne propustite u nedjelju, 14. 7., dar Večernjeg lista, prilog Narodni savjeti za zaštitu od krpelja, komaraca i mrava.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?