Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemojte to raditi

Zaposlenica u ljudskim resursima otkrila: 'Jedna me navika tjera da odmah odbijem kandidata na razgovoru za posao!'

Shutterstock
18.04.2024.
u 16:30

Nemojte uništiti svoje šanse da dobijete posao iz snova čineći ovu uobičajenu pogrešku

Razgovori za posao mogu biti iznimno zastrašujući i izazovni čak i ako se održavaju preko video poziva. Nitko vas neće kazniti zbog male nervoze, stoga duboko udahnite, opustite se i dajte sve od sebe. Nedavno je osoblje odjela za ljudske resurse posjetilo Reddit kako bi ispričali o najvećim problemima pri profiliranju kandidata i kako bi vam pomogli da poboljšate svoje šanse da pronađete posao iz snova.

Odgovori su se protezali od razgovora o njihovim alkoholiziranim vikendima do dovođenja mame i tate na intervju - ali postoji jedna posebna navika koja bi mogla rezultirati instantnim odbijanjem, piše Mirror. 

VEZANI ČLANCI: 

Nikada nemojte koristiti umjetnu inteligenciju da odgovorite na pitanja ili selekcijske zadatke koja vam postavlja osoba. Očito, to ne možete učiniti ako ste na razgovoru uživo, ali ako se kandidati ispituju online ili im se pitanja i zadaci pošalju e-mailom, može biti lako ubaciti pitanja na stranice kao što je ChatGPT - koje će dati automatski odgovor.

Na Redditu je jedan stručnjak za ljudske resurse podijelio svoje iskustvo gdje im se to dogodilo. "Napravila sam video intervju s jednom ženom koja je, nakon nekoliko pitanja, jako očito pokazala da je samo ubacivala pitanja u ChatGPT i čitala odgovore. Njezini su odgovori bili nerazgovijetni eseji koji su definirali ključnu riječ u pitanju, a ne odgovarali na njega. Pitala sam je o njezinom postignuću na koje je najviše ponosna i rekla je: 'neke stvari zbog kojih ljudi često osjećaju uspjeh uključuju'...", napisala je.

Osim umjetne inteligencije, drugi djelatnik odjela ljudskih resursa rekao je da je tjelesni miris još jedna ogromna crvena zastavica zbog koje bi vas mogli odbaciti. "Ako smrdite s druge strane stola, to je odmah 'ne' od mene", napisao je. Netko drugi se složio, dodajući da čak i ako lijepo mirišete - moglo bi biti previše snažno i odbiti ljude. "Jedna je žena imala izrazito jak parfem ruže. Udarao je na nos poput tone cigli kad je bila s druge strane stola. Nisam se mogao usredotočiti na intervju..."

Ne mogu se 'isključiti': Ovim horoskopskim znakovima samo je posao na pameti! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije